• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

İskandinav Stili Halı ve Kilim

24.09.2021

 

İskandinav tarzı halı modelleri son yıllarda oldukça yaygındır. İskandinav ülkelerinin stilini yansıtan bu sıra dışı halılar hakkında bir seyahate çıkmaya ne dersiniz?

Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsveç gibi İskandinav ülkelerinde pek çok zanaatkâr tarafından üretilen el yapımı halı ve kilimlerin izlerini rahatlıkla görebilirsiniz. İskandinav halı ve kilimlerinin hikâyesi, o bölgenin estetik ve sosyal gelenekleri hakkında birçok ipucu taşıyor.

İskandinav Tarzı Halı ve Kilimlerin Özellikleri

İskandinav tarzı halı ve kilimler, farklı renk ve tasarımları sayesinde son yılların en popüler tasarımları arasında yer alıyor. İskandinav stilinin en iyi şekilde yansıtıldığı bu halı ve kilimlerde soft renk seçimlerinin ağırlıkta olduğu görülür.

İskandinav tarzı halı ve kilimlerde canlı renk seçeneklerinin yanı sıra el işçiliğinin en güzel detaylarına örneklerini bulabilirsiniz. Son yıllarda el yapımı halı denilince akla gelen halı seçenekleri arasında  İskandinav tarzı halı modelleri önemli bir yer tutar. Bu nedenle pek çok halı mağazasında ya da dünyaca ünlü tasarımlar arasında İskandinav stili halılara sıklıkla rastlayabilirsiniz. İşte, birçok yerde bulabileceğiniz İskandinav tarzı kilim ve halı çeşitleri:

İskandinav Tarzı Halı Çeşitleri

1. Noktalı İskandinav Tarzı Halı: İnce Fas etkisine sahip halılar İskandinav tarzı bir iç mekân dekoru için popüler bir seçimdir. Bu model, parlak bir alanın üzerinde açık gri noktalarla canlandırıcı bir ton oluşturuyor.

2. Siyah Beyaz İskandinav Halısı: Bu halı modelinde pamuk ve yünün sıcak ve davetkâr bir tarzda sunulduğunu görüyoruz. Eğimli çizgilerle süslenen bu halı stili basit siyah deseni sayesinde, İskandinav tarzı veya farklı tarzdaki dekorlar ile harika bir uyum sergiliyor.

3. Minimalist İskandinav Düz Dokuma Halı: Bu tarz düz dokuma kilimler hafif, dayanıklı ve kullanımı kolaydır. Minimalist tasarımlı bu halı, parlak beyaz bir alan üzerinde siyah çizgilerle modern ve yüksek kontrastlı bir görünüme sahiptir.

4. Geometrik Çizgili İskandinav Halısı: Geometrik halı modelinde basit çizgiler, İskandinav etkilerini ve geometrik temaları tek bir şık tasarımda birleştiren katmanlı bir daire deseninde düzenlenmiştir. Bu model, oturma odaları ve yoğun bir şekilde kullanılan diğer alanlar için idealdir.

4. Retro Siyah Beyaz İskandinav Rya Halısı: 1970'lerin İskandinav iç dekor trendlerinden ilham alan bu parçada şık İskandinav tarzını rahatlıkla görmek mümkün. Bu parça, geleneksel bir İskandinav "rya" halısına benzer şekilde tasarlanır. Bu tasarım ipeksi bir parlaklığa sahip olacak şekilde %100 polyesterden elde edilir.

5. Siyah Beyaz Shaggy İskandinav Halısı: Shaggy halıları, sıcak bir atmosfer oluşturmaya odaklanan İskandinav tarzını yansıtan iç mekânların favori modelidir. Bu tasarımda daha çok dalgalı desenler tercih edilir. Leke tutmayan Shaggy İskandinav halısı, uzun süreli bir kullanım imkânı sunuyor.

6. Dokuma İskandinav Halısı: Bu halı, çok yumuşak pamuktan düz bir şekilde dokunarak elde edilir. Daha çok siyah şeritlerin kullanılması ise bu halı modelini oldukça çekici hale getiriyor.

7. İskandinav Koyun Postu Hakiki Yün Halı: Hakiki koyun postu eşsiz bir yumuşaklık ve özgünlük sağlar. Bu modelde yün hala deriye bağlı olduğu için, özel bir temizlik gerektirir. Alışılmışın dışında bir görünüme sahip olan bu İskandinav tarzı halı modelini, evinizin az kullanılan sakin köşelerinde kullanmayı deneyebilirsiniz.

8. El Dokuması Yün İskandinav Halısı: El dokuması bu halı modeli, dayanıklı ve hafif olması ile biliniyor. Yemek odası, mutfak veya salon gibi yoğun bir şekilde kullanılan mekânlar için ideal bir halı seçeneğidir.

9. Desenli El Dokuması İskandinav Halısı: Otantik bir İskandinav tasarımı olan geometrik desenli bu halı, evinizin her odası için eğlenceli bir dokunuş sunuyor. Bu modelde tamamen yün kullanılmıştır. Elle dokunan bu desenli halı modelinin her iki ucunda hafif püsküller vardır.

10. Renkli İskandinav Halısı: Basit renklerin kullanıldığı bu alan halısı minimalist İskandinav tarzının eğlenceli yanlarını açığa çıkarıyor. Bu tasarım, az bakım gerektiren ve oldukça ilgi çekici olan polyesterden yapılmıştır.

İskandinav Tarzı Kilim Çeşitleri

1. Soyut Modern İskandinav Yün Halı: Gri tonlar ve nötr renkler İskandinav tarzını yansıtmanın tek yolu değildir. Soyut stili ve sıcak canlı renkleri ile bu kilim tasarımı, daha eğlenceli bir yaklaşım benimseyen iç mekânlar için mükemmel bir seçimdir. Bu model, üç boyutlu bir görsel etki oluşturmak için biraz daha yüksek bir yığın halinde duran şekillerle tasarlanmıştır.

2. El Yapımı Yün İskandinav Halı: El yapımı bu kilim, daha dayanıklı olması açısından yoğun bir dokumaya sahiptir. Uzun ömürlü bu kilimin dokusu da İskandinav kültürüne özgü motifler içerir.

3. Yün İskandinav Kilimi: Elle dokunan bu kilim modeli, otantik zanaat işçiliğinin izlerini taşıyor. Uzun ömürlü %100 doğal bu kilimde gri ve sıcak fildişi renklerin uyumu göze çarpar.

4. Modern Soyut İskandinav Yün Kilim: Bu İskandinav tarzı kilim üzerinde sanatsal yansımaları rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Kenarlarında hoş püsküller bulunan bu modern kilimin farklı boyutlardaki versiyonlarını da tercih edebilirsiniz.

5. Minimalist İskandinav İnce Çizgili Kilim: Minimalizmin izlerini barındıran çizgili İskandinav kilimi pamuk ve dayanıklı kâğıt iplikten yapılmıştır. Bu benzersiz malzeme kombinasyonu, statik elektrikten korunmaya yardımcı olur ve böylece kilim üzerinde toz birikimini azaltır. Bu kilim, genellikle yaygın alerji problemine sahip kişiler için de oldukça kullanışlıdır.

6. Asimetrik Püsküllü İskandinav Kilimi: Geleneksel motifler barındıran asimetrik püsküllü İskandinav kilimi, tepelerden, dağlardan, ışıktan, gölgeden ve kuşbakışı manzaralardan ilham alan göz alıcı asimetrik bir şekle sahiptir. %100 yünden yapılan bu kilim katmanlı estetik yapısıyla da dikkat çekiyor.

7. Kalın Dokuma İskandinav Yün Kilim: İskandinav dekor temaları söz konusu olduğunda, kalın dokuma yün kilim iyi bir örnek olabilir. Kalın ipliklerden dokunan bu kilim yatak odaları, yaşam alanları kreşler gibi mekânlar için de idealdir.

8. Dış Mekân Desenli İskandinav Kilimi: İskandinav stili kilimlerin kullanım alanları yalnızca iç mekânlarla sınırlı değildir. Desenli İskandinav kilimi, giriş yolları, teras ve balkon gibi dış mekânlar için ideal bir tercihtir. Hava koşullarına dayanıklı malzemelerden yapılmış olan bu kilim, aynı zamanda iç mekânlara da çok uygundur.

 

9. İç Mekân İskandinav Kilimi: Bu düz dokuma hava koşullarına dayanıklı kilim, İskandinav tarzı renk ve motiflere sahiptir. İskandinav stilinden esinlenen dekor temanızı tamamlamak için bu kilimi tek başına veya diğer iç ve dış mekân kilimleriyle birlikte kullanabilirsiniz.

 

10. Tribal İskandinav Kilimi: Koordine edilmesi kolay olan gri tonlar sakinleştirici özelliklere sahiptir. Ayrıca, gri renk İskandinav temaları için de harika bir seçenektir. Yumuşak tüylere sahip bu kilimin kullanımı ve temizliği oldukça kolaydır.

 

İskandinav tarzı halı ve kilimler, ev dekorasyonunuz için sıra dışı çözümler sunabilir. Orijinal renk ve desenlere sahip bu modeller şık bir ev dekorasyonu tasarlamak için yararlanabileceğiniz harika ürünlerdir.

 

Sizler de evinizde farklı ve şık bir tasarım istiyorsanız İskandinav tarzı halı ve kilimleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hadi o zaman, hemen İskandinav tarzı bir halı alarak evinizin havasını yenileyin!

 

İlginizi çekebilir: Şarap Lekesi Halıdan Nasıl Çıkarılır?

 

 

 

 

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.