• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Bohem Stilini Tamamlayan Halı ve Kilimler

19.11.2021

Bohem stili halı ve kilim

 

Bohem tarz küresel anlamda en popüler olan akımlardan biridir. Tarzın ilk çıktığı zamanlar 19. yüzyıldır ve Paris’ten dünyaya yayılmıştır. Sürekli göçebe halinde olan bohemlerden etkilenen sanatçılar bohem tarzı yaratmışlardır.

Kültürün ve ideallerin korunarak yansıtıldığı bir tarz olan bohem tarzı ev dekorasyonu için de en çok tercih edilen akımdır. Kişisel beğeni üzerine farklılık yaratmayı amaçlayan bir tarzdır.

Bohem tarzının en önemli ögelerinden biri de halı ve bohem kilim çeşitleridir. Katı kurallara sahip bir tarz olmadığı için kendinizi en rahat hissettiğiniz parçaları eviniz için seçebilirsiniz. Renkleri karıştırabilir ve farklı desenleri bir arada kullanabilirsiniz.

Burada önemli olan kurallar ve başkasının beğenisi değil sizin tercihleriniz ve nasıl bir yerde yaşamak istediğinizdir. Farklı desene sahip halıları üst üste kullanabilir ve kendiniz için harika bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

Halılarınızı çamaşır makinesinde yıkayarak kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Halıların alt kısmı yumuşak ve kaliteli iplikten üretildiği için zeminde herhangi bir yıpranma oluşturmazlar.

Kaymaz özelliğe sahip halılar sayesinde evinizde güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Üç boyutlu desenlere sahip olan bohem halı modelleri de günümüzde en çok kullanılan ürünlerden biridir. Kaliteli malzemeden üretildiği için halınızı uzun yıllar boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Oturma odası, yatak odası, mutfak gibi alanlar için birçok farklı boyuta sahip olan halı çeşitleri uygun fiyat seçeneklerine sahiptir.

Bohem Halı Kilim

Evimiz için dekorasyon oluşturmak istediğimizde halılarımız en çok dikkat etmemiz gereken unsurlardır. Halılar ev dekorasyonu için tamamlayıcı olurlar. Kendi tarzınıza uyan halı modelini seçtiğinizde yaşam alanınız sizin için tamamlanmış olur.

Halı seçerken yalnızca modeline değil kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Alerjiniz varsa sizi koruyacak halı modeli seçmeye dikkat etmelisiniz. Tüm dünyada olduğu için bohem halıların kullanımı ülkemizde oldukça fazladır.

Renk ve desen seçeneklerinin çok çeşitli olması evimizin havasını değiştirir ve şıklık katar. Eviniz tarz bir görünüme sahip olur. Şık modeller sayesinde her zaman kendinizi düzenli ve rahat hissedersiniz.

Kendi tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak modeller bohem halılardır. Desenlerin detaylı ve benzersiz olması evinize biriciklik katar. Detayların sergilenmesi hoşunuza gidiyorsa en uygun modeller sizin için bohem halılardır. Duvarlar ve mobilyaların rengine uyumlu ya da tam zıttı olacak şekilde modeller seçebilirsiniz.

Her zaman moda olacak olan desenler sayesinde uzun yıllar boyunca tarzınızın şıklığını koruyabilirsiniz. Birbirinden güzel desenler ile renkler her gittiğimiz ortamda karşımıza çıkabilir.

Kendinizi farklı bir şekilde yansıtmak istediğinizde bohem halıları tercih edebilirsiniz. Birden fazla renge sahip olan, ponpon gibi aksesuarlar kullanılan, karışık desenlere sahip olan birçok model vardır. Desenler her zaman dinamik görünüm sağlar ve evinizin enerjisini değiştirir. Her zaman pozitif kalmanıza yardımcı olur.

Bohem Halı Yolluk

Her tarza hitap eden bohem halı farklı boyutlara sahiptir. Koridorunuz için birbirinden güzel ve farklı desenlere sahip olan yollukları seçebilirsiniz. Evinizin tarzı sizin kişiliğinizi yansıtır.

Halılar tarzınızı yansıtmanız için en önemli parçalar olduğu için seçerken dikkatli olmanız gerekir. Kare, dikdörtgen, elips, yuvarlak olmak üzere birçok geometrik desene sahip olan halı modelleri vardır.

Yaşam alanınızın büyüklüğüne uygun olacak boyutta halı seçerek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Bohem tarz kullanarak gelenekselliği modernlik ile birleştirmiş olursunuz. Şık desenler sayesinde eviniz de hiç olmadığı kadar güzelliğini yansıtmış olur.

Alerjiniz varsa halılar anti alerjik özelliğe sahip olduğu için güvenle kullanabilirsiniz. Çocuklu evler için de kullanımı son derece güvenlidir. Gözeneklerinin ve dokusunun kaliteli malzemeden üretilmesi ve yapısı sayesinde bakteri oluşumuna karşı sizi korumuş olurlar.

Evinizin zemini hangi malzemeden olursa olsun halılar kaymaz özelliği sayesinde tutunur ve kazalar yaşanmaz. Yüzeylerin parlak olarak üretildiği modelleri de seçebilir ve evinizi ışıltı katabilirsiniz.

Halıların üst yüzeyi tüysüz üretilir ve kadife doku en çok tercih edilen modellerden biridir. Yumuşacık yüzeyi sayesinde ayaklarınız her zaman rahat ve konforlu olur. Tüysüz halı modellerinin en büyük avantajı anti alerjik olmalarıdır. Halı tabanları pamuktan dokunur ve bu sebeple insan sağlığına uygundur.

Pamuk kullanımı sayesinde halınız her zaman nefes almış olur ve kullanımı daha hijyenik olur.

Bohem Tarzı Halı

Bohem halıların en önemli özelliklerinden biri de üretim sırasında yüzde yüz polyester pamuk malzemelerinin kullanılmasıdır. Pamuk kullanımı ile halılar nefes aldığından insan sağlığına uygun modellerdir.

Halınızı temizlerken çok fazla ıslatmamak koşuluyla sabunlu su ile el yordamıyla silerek temizleyebilirsiniz. Eğer çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız öncelikle hassas ayara getirmeniz gerekir. Renkli yıkamayı seçerek kaliteli bir deterjan ile yıkayabilirsiniz.

Halılarınızı yıkamak için suyun 40 dereceden yukarı olmaması gerekir. Anti alerjik olması halı modellerini insanların seçmesi için önemli bir unsurdur. Astım veya kronik bir solunum hastalığınız varsa doğal maddelerden üretilen halıları tercih etmelisiniz.

Taban kısmı kaymaz pamuktan üretildiği için sizi düşmelere karşı koruyan halı modelleridir. Zemine tamamen oturur ve oldukça rahat bir şekilde kullanılabilir. Doğal malzemeden üretildiği için kanserojen madde içermez.

Kaliteli halılar uzun seneler boyunca güven içerisinde kullanılabilirler. Kilimler ise halı modellerinden daha ince olan ürünlerdir. Sıcak bir alan oluştururlar ve konforlu kullanım sağlarlar.

Bohem kilim kullanımı ilk defa Türkler aracılığı ile ortaya çıktığı için kültürümüzde önemi de büyüktür. Kaliteli iplik kullanımı ile evinizde harika dekorasyonlar yaratabilir ve kültürümüzü modern bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Dokuma kilimler de evimiz için çok özel dekorasyonlardır. Farklı desen ile renk seçenekleri her zevki yansıtabilir. Otantik, yazlık, bukle, yuvarlak, etnik gibi birçok farklı model seçeneği mevcuttur.

bohem tarzı halı ve kilim

 

Bohem Kilim Halı

Evinizdeki halılar direkt olarak sizin tarzınızı yansıttığı için zevkinize uygun model seçmek oldukça önemlidir. Halı ve kilim seçerken hem zevkinize uymasına hem de kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Halı seçerken zemininizin nasıl olduğuna da dikkat etmelisiniz. Örneğin banyo ya da mutfak alanları için suyla temas olabileceği için kaymaz tabanlı halı kullanmanız gerekir. Farklı desenleri ile evinizin her köşesinde tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Halıyı kullanmak istediğiniz alanın büyüklüğüne göre halının boyutunu seçmelisiniz. Ortama göre küçük bir bohem halı seçerseniz istediğiniz verimi alamazsınız. Eğer yolluk alacaksanız muhakkak kenar kısımlardan boşluk kalacak biçimde kullanmanız gerekir.

Tarzınız için en uygun modellerden biri olan bohem halılar farklı renk ve desen seçenekleri ile evinizin her odasında kullanılabilir. Halılar ev dekorasyonunda kullanılmak üzere üretilirler. Renk uyumu sağlaması için perdelerle uyumlu bir şekilde renk seçebilirsiniz.

Mobilyalarınız ile uyumlu renkler evinizi şık bir hale getirir ve yaşam alanınızı göze daha güzel görünmesini sağlar. Renklerin uyumlu olması demek her yerde aynı rengi kullanmak demek değildir. Birbiri ile uyumlu olan farklı renk ve desenlerin bir arada kullanılması evinize farklı bir hava katar.

Aynı tonları tercih edebileceğiniz gibi birbirine zıt olan renkleri de tercih edebilirsiniz. Halının modelinden sonra sağlığınız için iyi olan özelliklere sahip olması önemlidir. Alerjiniz varsa anti alerjik bir halı modeli kullanmalısınız.

Bohem Halılar

Evinize halı satın alırken dekorasyon ile uyumlu olması önemlidir. Satın almadan önce dilerseniz dekorasyon örneklerine bakabilir ve kendinize uygun modelleri not alabilirsiniz.

Tarzınıza uygun olacak şekilde en çok hangi modelin kullanıldığını gözlemleyebilir ve aralarından seçebilirsiniz. Bohem bir tarzınız varsa bunu en iyi halılarınız ile yansıtırsınız.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da temizlikte sizi çok yormayacak modeller olmasıdır. Halınızı temizlerken doğal maddeler kullanmaya özen göstermelisiniz. Bohem kilim seçenekleri birçok farklı desen ve renge sahip olduğu için seçmekte zorlanabilirsiniz.

Halınızı her zaman temiz ve bakımlı tutmak ömrünü uzatır ve uzun yıllar boyunca aynı verimle kullanmanızı sağlar. Dilerseniz düzenli olarak halı yıkama firmalarını da kullanabilir ve halınızın tamamen temizlendiğinden emin olabilirsiniz.

Halınız tüysüz olduğunda temizlenmesi daha kolay olur. Tüylerin arasına kaçan bakteriler ve kirlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Her zaman doğal halı şampuanı kullanmak önemlidir. Halınıza kimyasal madde uygulamak yapısını bozarak ömrünü kısaltır. İnsan sağlığı için doğal malzemeler kullanılmalıdır.

bohem tarzı halı ve kilim

 

Etnik Bohem Halı

Her tarza hitap eden bohem halıların en beğenilen modellerinden biri de etnik modellerdir. Her yaşa uygun desenlere sahip olan halılar her ev ortamında kullanılabilirler.

Halınızın dayanıklı malzemeden üretilmesi kaliteli kullanım için önemlidir. Garantili ürünler sayesinde istenmeyen bir durum yaşandığında kolayca yetkili insanlara ulaşabilirsiniz.

Bohem halı modeli satın alırken nasıl iplik kullanılmış ve özellikleri neler detaylı bir şekilde incelemeniz daha sağlıklı bir alışveriş yapmanızı sağlar. Halınızı iyi tanırsanız onu nasıl zarar vermeden temizleyeceğinizi de anlamış olursunuz.

Uzun süre kullanabileceğiniz halılar kaliteli iplikten üretilir. Dokuma sıklığı ve firma kalitesi ile yüksek verim alabilirsiniz. Halının nerede kullanılacağı da ömrünün uzunluğunu değiştirebilir. Çok fazla insan trafiği olan bir yerde daha dayanıklı halılar kullanmanız gerekir yoksa sıkça değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Halınızın deseninin kaliteli ve belirgin gözükmesini istiyorsanız sık dokumaya sahip ürünleri tercih etmelisiniz. Sık dokuma kalite demektir ve halıyı zemine koyduğunuzda kendisine ait bir ağırlığı olduğunu hissedersiniz. Tüm modeller özel üretimdir halılardır.

İlginizi çekebilir: 2022 Yılı Dekorasyonda Trend Renkler

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.