• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

2022 Yılı Dekorasyonda Trend Renkler

20.06.2022

İç tasarım dekorasyon renkleri 2022 trendleri, kesinlikle evinizde uygulamak isteyeceğiniz ve evinize en çok yakışacak görünümler olduğunu kanıtlıyor. Önümüzdeki yıl tasarım, çok daha ileriye gidecek güncel modalar, geri dönüş yapan birkaç eski moda ve güçlü tutan zamansız klasiklerle birleşecektir. 

2022'nin renkleri doğadan ilham alarak evinize sakin, dingin ve merkezlenmiş bir hava katıyor. Bu yıl şimdiye kadar uzmanlar, evde sağlığa ve zindeliğe öncelik vermeye yönelik bir değişim gördü ve bu, 2022'de en çok büyümeyi bekleyen bir trend. Tozlu maviler ve narin yeşillerden toprak tonlarına kadar, tasarım ve ev rengi trendlerinin tümü dolup taşıyor. Bu modaya uygun, ancak zamansız renkler, gelecek yıllarda da daha modern görünecek.

2021'in renkleri, pandeminin ortasında çok ihtiyaç duyulan neşeli bir iyimserliği geliştirmeye odaklanırken, 2022'nin tonları yaşama daha rahat bir yaklaşıma işaret ediyor. 

1. Doğadan İlham Alan Yeşiller

2022 yılına damgasını vuran renkler, evlerimizin konfora ve doğaya olan özlemini yansıtacak. Yeşiller, zamansız klasiklere bir dönüş katacak ve çoğu iç mekan için yeni bir nötr görevi görecek. İç mekân stilisti Sarah Nelson da yeşilin yılın rengi olacağını tahmin ediyor.

“Bence adaçayı yeşili bariz bir seçim! Çok yönlü. Nelson, Forbes Home'a ​​verdiği röportajda, odaya bağlı olarak ince bir renk tonu veya daha canlı bir renk seçebilirsiniz. 2022'de de trend olacak ahşap ve diğer doğal unsurlarla güzel bir şekilde bütünleşen havalı, organik yeşillikler görmeyi bekleyin.

Doğal yeşiller, zihinsel sağlığımıza yeniden odaklanmamıza ve öncelik vermemize yardımcı oluyor, çoğu insanın 2022 yılında yapmaya devam edeceği bir şey. Bu gölgeler, toprak hissi veren ve içeriyi dış dünyayla birleştiren bir alanı teşvik eder.

Tasarım açısından yeşil, olabildiğince çok yönlüdür. Büyüme, yenilenme ve güvenlik kavramlarını çağrıştırdığı bilinen bu renk, yüzyılın ortalarından kalma modern ve gelenekselden rustik ve İskandinav tarzına kadar hemen hemen her dekor havasıyla iyi uyum sağlayabilir. İster küçük renk patlamalarına, ister baştan sona tüm tonlara dönün, yeşil, evlerimize büyük bir zarafet katar. Şu anda duvarlarınızı veya dolaplarınızı boyamak istemiyorsanız, battaniye, yastık ve hatta lamba gibi aksesuarların renk tonuyla oynamayı düşünün.

2. Sıcaklık Hissi Veren Beyaz Tonları

Evdeki alanları organize eden ve birbirine bağlayan ultra saf nötr renkler hakim olacak. Bu renk trendi, aşırı minimalizm estetiğine odaklanan iç tasarım trendleriyle mükemmel uyum sağlar. Basit renklerle iyi uyum sağlayan çok amaçlı ve açık plan alanlar için yeni bir önem var.

Laure Nell Interiors'dan Laetitia Laurent, "2022'de gri ve maviden kurtuluyoruz ve onu kremsi beyaz ve mücevher tonlarıyla harmanlanmış bejlerle değiştiriyoruz" diyor. Evdeki alanları birbirine bağlamak için girişlere ve koridorlara beyazlar ekleyin.

3. Parlak Sarılar

1970'lerin retro stillerinin geri gelmesiyle, modern ve eğlenceli bir görünüm yaratmak için sarı ve pastel tonlarda neşeli renk patlamaları göreceğiz. Ruh halini parlak ve neşeli tutan renkler, ön plana çıkıyor. Pandemi nedeniyle evde daha fazla zaman geçirdiğimiz için, mutluluğu somutlaştıran mekanlar tasarlamaya başlıyoruz. Sarılar, dokulu aksesuarlar, lüks tekstiller ve 2022'de yükselişini görmeyi umduğumuz diğer iç tasarım trendleriyle iyi bir şekilde birleşiyor.

4. Yeniden Tasarlanan Maviler

Yumuşak maviler ve canlı maviler görecek olsak da klasik deniz salyangozu mavisinin yoğun bir versiyonu olan cesur tonlar evin her yerinde vurgu olarak kullanılacak. Bu yıl, maviler, yaratıcılığı teşvik etmek için güven verecek şekilde yeniden tasarlandı.

Yaşanılan onca zorlu pandemi döneminden sonra, 2022'de maviler, bu sürekli değişen gerçekliği benimsememize ve bizi yeni bir fırsatlar diyarına geçiş yapmamıza yardımcı olacak. Bu nedenle iç mimarlar, normdan uzaklaşan veya beklenenden daha cesur iç mekanlara ihtiyaç duyarlar.

Mavi her yıl renk trendlerine giriyor, sadece biraz farklı bir form alıyor. Mavide bulunan cesaret ve sıcaklık evlerimizde öne çıkmaya devam edecek. Sanat galerileri ve müzelerin keşfettiği beyazdan daha koyu renkler, resimler ve sanat eserleri için çok daha iyi bir arka plan oluşturur.

5. Sessiz Griler

Zarif ve dengeli griler, klasik beyazlara ve nötrlere daha sıcak bir alternatiftir. Rahat bir görünüm yaratmak için doğal unsurlar ve vurgularla bütünleştirmek için mükemmeldir. Yeşil ve kırmızı alt tonlu gri, havayı değiştirerek mekânları daha güvenilir ve rahat hissettirir. Bu, 2022 iç tasarım trendlerinde gördüğümüz tercihlerin yaygın bir nedenidir. Bu tonlardaki griler, modern ancak zamansız hissettiren uyumlu bir görünüm yaratmak için diğer nötrler ve doğal malzemelerle dengelenebilir.

6. Koyu Toprak Tonları

Claire O'Connel, "2022'de dışarıyı içeri getirme arzusundan doğan toprak tonları yükselişte olacak. Renk paletlerinden, adaçayı yeşili ve ahşap tonları gibi doğal ve daha sıcak renklerin birleşimini göreceğiz," diye açıklıyor. Karanlık ama ulaşılabilir gölgeler, aksi takdirde temel alanlara bir gelişmişlik düzeyi katacaktır.

Koyu tonlar bize istikrar verir, çoğu kişinin iki yıllık belirsizlikten sonra özlem duyduğu bir şey. Dünyevi tonlar, dış dünyada ne olursa olsun rahat hissetmemize yardımcı olur. Doğadan ilham alan dekor ve doğal unsurların yükselişi ile toprak tonları trend olmaya devam edecek.

7. Modern Ana Renkler

Yatak odalarında ve oturma odalarında denge hissi veren zengin, daha koyu tonlar beklenir. "Yeni normalimiz" değişmeye devam ederken, mücevher tonları, rahatlatıcı ve tutarlı hissettiren tanıdık bir lüks dokunuşu katıyor. Yumuşak ahşap tonları ve zıt pastellerle bir araya gelen bu tonlar, yatak odası gibi samimi alanlar için mükemmel şekilde çalışan rahatlatıcı ve davetkar bir hava yaratabilir.

8. Sıcak Yaz Tonları

Bu yıl canlandırıcı tonlarda gözle görülür bir artış oldu. Bir zamanlar sarılar, mandalina renkleri, soluk morlar ve pembeler, iç mekanlara çok sofistike bir hava katıyordu.

Birçoğumuz geçen yıl düzgün bir yaz yaşamak veya tatile gitmek için mücadele ettik, bu nedenle 2022’de insanlar evlerine pozitiflik ve sıcaklık katan daha zengin tonları seçme eğilimindeler. O yaz hissi artık içeri, evlere taşınıyor. 

9. Derin Mücevher Tonları

2022 trend renkler söz konusu olduğunda durum hala biraz karışık. Bu sefer bir mekâna zarif bir tanım getirmek için merdivenlerde, pencerelerde veya ahşap ile birlikte kullanılır. Kırmızı alt tonlu koyu bir inci veya siyah, popüler koyu kömür grileri ve mavi-siyahlara daha sıcak ve daha çarpıcı bir alternatif oluşturur. Daha soğuk renklere sıcaklık katar ve pembe ve ten rengi tonlarla güzel bir şekilde eşleşir.

10. Orman Yeşili ile Eşli Bebek Pembeleri

Sıcak pembe ve orman yeşilinin olağandışı renk eşleşmesi, şu anda duvarlarda, ev eşyalarında ve hatta mutfaklarda göz ardı edilemez düzeyde görünüyor. Yeşil ve pembe, geleneksel renk çarkında karşılıklı oturdukları ve birbirlerini güçlendirdikleri, yeşil ve kırmızıdan çok daha az zıt oldukları için tamamlayıcı renklerdir.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.