• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Uygun Fiyatlı Ev Dekorasyonu Rehberi

23.09.2021

Ev sadece kelime olarak yarattığı anlam bütünlüğünden ibaret değildir. Kişinin en çok zaman geçirip, doğal halini sunduğu ev bir sığınaktır. Bu sığınağı daha ferah hale getirmek için de dekorasyon en önemli adımdır. 

Hem yer tasarrufu sağlamak için hem de eşyaların kendini daha iyi göstermesi için düzenleme yaparak, bulunduğunuz ortamdan huzur almanızı kolaylaştırabilirsiniz. Pratik ürünler ve birkaç dokunuşla muhteşem bir görünümün mimarı olabilirsiniz. 

 

Evinizi Baştan Yaratın!

Evin cephesi, odanızın büyüklüğü ya da eşyalarınızın çok olması elbette bu aşamada önem arz eder. Ama balkonunuzun küçük olması onu mükemmel bir yere dönüştüremeyeceğiniz anlamına gelmez. Ya da odanızın çok fazla ışık almıyor olması o odayı ışıklandırma konusunda zenginleştirmeyeceğinizi ifade etmez. Her probleme birçok çözüm ve her odaya farklı dinamikler yaratan fikirlerle yaklaşmalısınız. Ne yapacağınızı, nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Öyleyse bu yazımız tam olarak size göre! 

Renklerin bize sunduğu ruhsal bir esneme payı vardır. Bu ne demektir? Renkler kendi özleri itibariyle belirli bir ortamı daha canlı ya da soluk hale getirebilirken aynı zamanda kişinin üzerinde de ruhsal devinim sağlarlar. Her kişinin sevdiği renkler farklı olsa da her rengin yarattığı bir enerji söz konusudur. Bu yüzden genellikle evler iki şekilde dizayn edilir:

  1. Sevilen renge göre eşya ve ürün seçilerek odanın tamamlanması sağlanır.
  2. Renklerin yansıttığı enerji baz alınarak eşya, perde, halı uyumlu bir şekilde seçilerek ev dizayn edilir.

Bu iki sıralamada da renklerin bizlerle konuştuğu bir gerçektir. Bu yüzden gelin birlikte renklerin dünyasına adım atalım:

  Yeşil ve Mavi

Bu iki renk dengeyi ve uyumu ifade eder bu sebeple kişiler arasındaki etkileşimi arttırır. Bunun yanı sıra kişinin kendi öz dünyasındaki karışıklıkları kolaylıkla çözmesine de yardımcı olur. Bu sebeple yatak odası gibi özel alanınız için ya da misafirlerinizi ağırladığınız salon için tercih edebilirsiniz.

 Mor, Eflatun ve Lila

Daha ferah ya da daha enerjik bir aurayı daha çok yansıttığı düşünülen bu renkler özellikle oturma odası ve çalışma odası gibi alanların tasarımında önemli bir yere sahiptir. Hem yaratıcılığı arttırdığı için hem de bütünlük oluşturduğu için genellikle her odada mutlaka bir üründe kullanılması gereken bir renk grubudur.

 Siyah, Kırmızı ve Bej

 

Asaletin rengi olan siyah, tutkuyu yansıtan kırmızı ve daha çok durgunluğu anlatan bej tonları birlikte oldukça sık kullanılan kombinlerdir. Odayı daha zengin göstererek evin daha ihtişamlı olmasını sağlar.

 Sarı ve Turuncu

Bu renk grubu daha çok ilham verici yanlarıyla bilinir. Karamsarlığı alır ve daha canlı bir iç dünyası bağışlar bu sebeple en çok zaman geçirilen odalarda en azından bir üründe bu renkler bulunması iyi bir adımdır.

Renk uyumu evin olmazsa olmaz unsurudur bu atlanmaması gereken bir detaydır.

Düşük Bütçeyle Bile Harikalar Yaratabilirsiniz!

 İlk olarak karar vermeniz gereken harcayabileceğiniz bütçeyi belirlemektir. Belirlenen bütçe aşamasından sonra odanızı nasıl görmek istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin bir kişi odasını sadece ve pastel renklerde görmek isterken diğer bir kişi daha canlı ve parıltılı görmek isteyebilir. Bu konuda ev dekorasyon fikirleri veren fotoğraflardan yararlanabilirsiniz. Hangi resmin size daha yakın olduğuna göz atabilir, kendi eviniz için doğru kararları verirken yardım alabilirsiniz. 

Evin bütünlüğünü korumak için en önemli unsur renk uyumu olsa da küçük eşyalar ve yüzeysel dokunuşlar da önem arz eder. Örneğin bir odada çiçekli kırlentleri daha çok ortaya çıkarmak istiyorsanız pastel renkte halı tercih etmelisiniz. Balkonu da oturulabilir yaşam alanına dönüştürmek için tozu yansıtmayan kilim ve halı modellerine göz atabilirsiniz.

Ev dekorasyon ürünleri düşünüldüğünde insanların aklına pahalı şamdanlar gelmesine gerek yoktur. Son zamanlarda moda olan simli mumlar, küçük biblolar odanın havasını değiştirecektir. Üstelik bunlar için devasa bütçeye ihtiyacınız yok. Her zamanın trendi olan mum yapma kitleri tam olarak size göre!

Geri dönüştürülebilir ürünlerden de lambalar, perde aksesuarları yaparak evinize neşe katabileceğinizi unutmayınız.

 

Eviniz İçin Altın İpuçları 

Her odanın anlattığı farklı bir hikâye istiyorsanız küçük detaylara dikkat etmelisiniz. Salon ve oturma odası gibi alanlar için daha net renkler kullanmalı, biblo ve tablolara özen göstermelisiniz. Evde yapılan resim çalışmaları, kilden saksılar evinizi daha otantik hale getirecektir. Misafirlerin daha çok ağırlandığı salonda ya da zamanınızı daha çok geçirdiğiniz oturma odasındaki kolonlar odayı daraltıyormuş hissi verir. Bu hissi azaltmak için kolonu farklı renkte boyayarak, anılarınızı hatırlatan fotoğraflarınızı ya da led lambalar edinerek bir ip yardımıyla asabilirsiniz. Hem odanızda bir fark yaratır hem de gözünüze takılan kolonu daha katlanılabilir hale getirirsiniz.

Eviniz ışık almadığı için üzülüyorsanız doğal taştan üretilen lambalarla hem enerjiyi hisseder hem de gündüz dahi doğal bir ışık huzmesi elde edersiniz. Yatak odası, çalışma odası gibi özel alanlar için de mutlaka lambader edinmeyi unutmayınız. Bej, krem ya da beyaz renkteki lambaderler odanın ışık yansıtma oranını arttıracağı için daha verimli ve daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Mutfak dolaplarınızı daha eğlenceli hale getirmek için yapışkan yüzeyli kaplamalardan yararlanabilirsiniz. Üstelik mutfağınız küçük olsa dahi mutfak dolapları ve duvar renkleri ile uyumlu canlı renkteki halılarla daha geniş bir ortam yaratırsınız. Halı, dolap ve duvar bütünlüğü ile mutfak daha eğlenceli hale gelecektir. Mutfağınızda mutlaka en az bir çiçek türü bulundurmayı unutmayınız. Özellikle fesleğen, kaktüs gibi çok fazla yer kaplamayan ama canlılık katan çiçekler sizleri daha keyifli hissettirecektir.

 

Ev Dekorasyonu Neden Önemlidir?

Ev dekorasyon ürünleri, evin kendini daha iyi göstermesini sağlayan ve oraya daha çok aidiyet duymanızı sağlayan şeylerdir. Özellikle yeni bir ev söz konusu olduğunda o aidiyet günlük yaşamı devam ettirebilmek için psikolojik yönden oldukça önem arz eder. Bu açıdan seçeceğiniz ev aksesuarı da oldukça önemlidir. Bir evde bulunan tablo, saat ya da yastık evin özen gösterildiğinin bir işaretidir. Fakat bu durum uyum olmazsa karışıklık yaratır. Bu sebeple ev dekorasyonunda birbirini tamamlayan ürünleri bulmak ya da üretmek gerekir.

Ev dekorasyonunda nelere dikkat edilmelidir diye düşünüyor olabilirsiniz. Cevabı sizler için genel olarak derledik:

·         Odanın büyüklüğüne göre eşya seçimi yapın. Bu sayede kalabalık görünümü önceden engellemiş olursunuz.

·         Balkonunuz ve mutfağınız küçük olsa dahi mutlaka yemek yeme alanı yaratın. İllaki masa olmak zorunda değil duvara monte yeme alanları ya da balkon demirine takılan küçük sehpalardan edinebilirsiniz.

·         Sizi iyi hissettiren tablo, resim, mum, çiçek gibi dekor ürünleri seçerken uyuma dikkat edin.

·         Her odaya ve alana mutlaka halı seçmeyi unutmayın. Halıların odaya tam denk geldiğinden emin olun.

Dekorasyonun tamamlayıcı unsurlarının en önemli kısmı halı seçimidir. Halı bir evin enerjisini toplayıp tekrar yansıtan aksesuardır. Odanıza uygun, dekorasyonunuzu zenginleştirecek halı arayışınızda çeşitli model ve fırsatlar için My Home adresine uğramayı unutmayın.

 

 

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.