• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Taşınırken Halıları Nasıl Muhafaza Edebilirsiniz?

01.11.2022

Taşınırken Halıları Nasıl Muhafaza Edebilirsiniz?

Taşınmak zorlu bir süreçtir. Bu süreçte özellikle kırılacak olan eşyalara ve halılarınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Halıları normal bir şekilde taşımanız genellikle ya yapısında bozukluğa neden olmaktadır ya da taşınmamasına neden olmaktadır. Bunun sebebi halıların normal eşyalar gibi herhangi bir taşıma veya saklama poşetine konulmamasıdır. Halıları taşırken veya evinizde kullanmadığınız zamanlarda muhafaza etmek için mutlaka halı kılıfı kullanmanız gerekiyor. Halı kılıfı sayesinde hem halıları muhafaza etme sürecini hem de halıları taşıma sürecini oldukça kolay bir şekilde atlatmış olacaksınız. Bu yazımızda taşınma veya halı saklama denildiği zaman insanların içini sıkan durumlara bire bir üretilmiş bir ürün olan halı kılıfını yakından inceleyeceğiz.

Halı Kılıfı Nedir?

Halı kılıfının diğer bir adı ise halı saklama kılıfıdır. Adından da anlaşılacağı üzere halılar için özel olarak üretilmiştir. Halıların nakliye sırasında ve muhafaza edilmesi sırasında zarar görmemesi için özel olarak tasarlanmıştır. Halı kılıfı özellikle ev hanımlarının ve nakliyecilerin işini oldukça kolaylaştıracak ancak günümüzde pek bilinmeyen bir üründür.

Halılar özellikle nakliye ve saklanması sırasında çok fazla kirlenmektedir. Bu kirlenme normal kıyafetlerde veya örtülerdeki kirlenmelerden çok daha farklı olmalıdır. Bu nedenle kirlenen halının temizlenmesi bir hayli zorlu bir süreç olmaktadır. Yine sürekli olarak halı yıkamaya vermekte halı sahiplerini maddi olarak yoracak bir durumdur. Bu nedenle halı kılıfları hem halıların yıkanması gibi zorlu bir sürece karşı halıları ve sahiplerini korur hem de halı yıkama ücretlerinin pahalı olması nedeniyle halı sahiplerinin cebini korur.

Halıların kullanılmadığı zaman evlerde muhafaza edilmesinde en büyük sorun güve oluşumu ve bakteri oluşumu olmaktadır. Bu durumdan herkes şikâyetçi olmaktadır. Ancak halı saklama kılıfı bu durum için özel olarak üretilmiştir. Anti bakteriyel yapısı sayesinde hem halılarınızın saklama esnasında bakteri üretmesinin önüne geçmektedir hem de saklama esnasında güve gibi bir sorunla karşılaşmanızın önüne geçmektedir.

Halı Saklama Kılıfı Özellikleri Nedir?

Halı saklama kılıfı özel olarak tasarlanması ve belirli amaçlara hizmet etmesi nedeniyle pek çok özelliğe sahiptir. Bu özellikleri sizlere açıklayalım.

Halı saklama kılıfı olası darbelerde hem yırtılmaması hem de halının zarar görmemesi için oldukça dayanıklı bir yapıda üretilmiştir. Yapısının dayanıklı olması sayesinde hem nakliye hem de saklama sırasında aktif olarak kullanıma uygundur. Ayrıca halı saklama kılıfı kullanıldığı zaman halıların üst üste saklanması ve taşınmasında herhangi bir sorun olmayacaktır. Normal şartlarda halıların üst üste taşınması ve depolanması halıların hem yapısını bozduğu için hem de kirlenmesine neden olduğu için önerilmemektedir. Ancak halı saklama kılıfı sayesinde bu sorunlar ortadan kalkmaktadır. Bu sayede halıları üst üste depolayabileceğiniz için hem saklama esnasında daha az yer kaplamasını sağlayacaktır hem de kirlenmesinin önüne geçecektir. Ayrıca halı üzerinde oluşan baskının direkt olarak halıya iletilmemesi sayesinde de halının yapısı bozulmayacaktır.

Halı saklama esnasında en çok kenar ve köşeler zarar görmektedir. Bu noktalara yapılan baskı ve bu baskının halının yapısını bozması nedeniyle oldukça kötü bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Ancak halı saklama kılıfı ile böyle bir sorun kalmayacaktır. Halı saklama kılıfı özellikle halılarınızın köşelerini ve yan kısımlarını oldukça iyi bir şekilde korumaktadır. Rulo bir şekilde saklama yaptığınızda veya nakliye yaptığınızda yan kısımları direkt olarak zemin ile temas etmektedir. Bu durum için özellikle zeminin halıya zarar vermemesi için halı saklama kılıfı özel olarak tasarlanmıştır.

Halıların saklanması ve nakliyesi sırasında yine en büyük sorun rulo şeklinde sarılmış olan halının sabit bir şekilde kalmasını sağlamaktır. Ancak bunu yapmak için genellikle koli bandı kullanılmaktadır. Koli bandı hem halıyı açmak istediğinizde kolay bir şekilde açılmayıp size uğraştıracaktır hem de halıya yapışkan izi bırakacaktır. Ayrıca koli bandı ile rulo şeklinde tutmaya çalıştığınızın halının alt tarafından ipliklerin çekilmesine de neden olabilirsiniz. Bu nedenle kesinlikle rulo şeklinde tutmak için kolu bandı kullanmayın. Bu durumlar içinde halı kılıfı kullanılması gerekiyor. Lastikli halı kılıfı sayesinde hem halıları kolay bir şekilde rulo halinde tutarsınız hem de halınıza herhangi bir zarar vermemiş olursunuz.

Aynı zamanda lastikli halı kılıfı sayesinde her türlü halıyı halı kılıfına koyabilirsiniz. Halı kılıflarının esnek olması halıları hem kılıfın içerisine koyarken size yardımcı olacaktır hem de halılara uyumlu olmasını sağlayacaktır.

Halı kılıfının bir diğer özelliği ise kir geçirmemesidir. Halıları halı kılıfına koyduktan sonra yine de kirlenecek bir ortamda depolayabilirsiniz veya taşıyabilirsiniz. Bu bağlamda halı kılıfının içerisine kiri geçirmemesi gerekiyor. Halı saklama kılıfının dayanıklı yapısı sayesinde içerisine kir, toz gibi istenmeyen maddeleri almamaktadır.

Halı saklama kılıfının bir diğer özelliği ise istenilen halıya uygun bir şekilde bulunmasıdır. Bu sayede her türlü halıyı halı kılıfı ile rahat bir şekilde saklayabilirsiniz. Aynı zamanda halı saklama kılıfı bütün halı modellerinin saklanması için uygundur. Özellikle gerçek postların hava alan yapıda halı kılıfları ile saklanması uygundur.

Halı Saklama Kılıfı Kullanımının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Halı saklama kılıfının özelliklerini detaylı bir şekilde anlattık. Şimdi ise halı saklama kılıfının kullanımının sağladığı faydaları inceleyelim.

Halı kılıfı sayesinde dış etkenlerden halınız etkilenmeyecektir. Bu sayede yıkayıp halı saklama kılıfına koyduğunuz halıları daha sonrasında tertemiz kullanabilirsiniz.

Halı kılıfının sağladığı bir diğer fayda ise halıların saklamasında kolaylık sağlamasıdır. Yani halılarınızı saklarken üstüne bir şeyler koyabilirsiniz. Bu sayede kolay bir şekilde saklama işlemini yapabilirsiniz.

Halı kılıfı halılarınızı dış etkenlerin yanı sıra dışarıdan gelebilecek darbelere karşıda rahat bir şekilde koruyacaktır.

Halı saklama kılıfı sayesinde halılarınızı kolay bir şekilde rulo yapıp tek seferde saklamaya veya taşınmaya hazır hale getirebilirsiniz. Özellikle lastikli halı kılıfı sayesinde rulo halinde saklamanız gereken halıların açılması gibi bir sorunla kesinlikle karşılaşmazsınız.

Halı saklama kılıfının içerisine herhangi bir darbe, toz, kir almadığını söylemiştik. Bu sayede halılarınızı saklarken ve daha sonra kullanım esnasında karıştırmamak için üzerine not alabilirsiniz. Bu not sayesinde her halıyı açmanıza gerek kalmadan ihtiyacınız olan halıyı kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Halı kılıfı sayesinde halıları daha kolay taşıyabilirsiniz. Halı kılıfından tutarak rahat bir şekilde taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yine halı kılıfı sayesinde kışın en büyük sorun olan güve sorununu sıfıra indireceksiniz. Hava alan yapısı ve anti bakteriyel özelliği sayesinde halılarınızda kesinlikle güve oluşmayacaktır.

Bu yazımızda sizlere halı saklama kılıfı olarak adlandırılan halı kılıfı hakkında detaylı bilgiler verdik. Siz de halılarınızı saklarken veya nakliye işlemini yaptırırken zarar görmemesini istiyorsanız rahat ve kolay bir şekilde taşıma imkânı sunan halı kılıflarını mutlaka denemelisiniz. Halı kılıfları sayesinde çok büyük bir maliyet olan halı yıkama masraflarınızı yarıdan daha aza düşürebilirsiniz. Ayrıca halı kılıfı sayesinde kullanmak istediğiniz halı temiz bir şekilde saklanacağı için hemen kullanım imkânınız olacaktır. Halı kılıflarını ister toplu ister tekli bir şekilde alabilirsiniz. Üstelik her türlü halıya uygun olması bakımından halılarınızla uyum sorunu olmadan gönül rahatlığı ile kullanım yapabilirsiniz.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.