• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Rengârenk Halılar ile Cesur Dekorasyonlar

01.11.2022

Rengârenk Halılar ile Cesur Dekorasyonlar

Evimizin dekorasyonunu desteklemek ve daha iyi bir hale getirmek istiyorsak şüphesiz bu noktada halı tercihlerimizi iyi bir şekilde yapmamız gerekmektedir. Halı tercihleri yaparken evinizde nasıl bir dekorasyon yapacağınıza iyi karar vermeniz gerekiyor. Eğer sade bir dekorasyon yapmak istiyorsanız nötr renkler tercih etmelisiniz. Ancak cesur ve iddialı dekorasyonlar yapmak istiyorsanız bu noktada ise renkli halı kullanmanız gerekiyor. Renkli halı dekoratif zevklerine güvenen kişilerin şıklıkla cesur dekorasyonlar yapmak için tercih ettiği halı türleri olmaktadır. Renkli halı modelleri kendi aralarında ayrılmaktadır. Bu modelleri evinizin havasına ve kendi zevkinize göre seçmeniz gerekiyor. Bu yazımızda sizlere renkli halı modelleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de evinizde cesur dekorasyonlar yapmak istiyorsanız ve misafirlerinizin dekorasyonunuza hayran kalmasını istiyorsanız mutlaka bu yazımızı okumalısınız.

Renkli Halı Nedir?

Renkli halı canlı renklerin üzerinde olduğu ve renkli dekorasyonlar yapabileceğiniz halı modelleridir. Renkli halılar evinizin havasını bir anda değiştirecek çok özel parçalardır. Bunun nedeni ise eğer evinizde çok sade ve hareketsiz bir hava mevcutsa burada renkli halı kullanımınız bu havayı tamamen değiştirecektir. Özellikle eviniz artık size çok sıradan ve çok basit geliyorsa mutlaka bu noktada renkli halı modellerini incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Renkli halı modelleri farklı renkleri bünyesinde bulundurduğu için evinizin her noktasıyla dekore edebilirsiniz. Yani örneğin halınızda kırmızı var ise bu noktada evinizin kırmızılıkları ile halınızda beyaz noktalar varsa bu noktaları siyah mobilyalarınızla uyum halinde kullanabilirsiniz. Bu sayede evinizin her noktasıyla tam uyum yakalayabilirsiniz.

Son zamanlarda evlerde normal tek renk halılardan daha çok renkli halı modelleri kullanılmaya başlanmıştır. Bunun nedeni etkileyici dekorasyonlar ile sıradanlığın dışına çıkılma istediğidir.

Renkli halı modelleri arasından en trend olan parça patchwork halı modelleri olmuştur. Evlerde sıklıkla kullanılan patchwork halı modelleri ile evinizin hareketine hareket katarken oldukça şık bir görünüm elde etme imkânınız olmaktadır.

Patchwork Halı Modelleri Nedir?

Patchwork halı modelleri alışılmışın oldukça dışında bir konsepte sahiptir. Parça halıların birleşiminden oluşan patchwork halı modelleri ile sıradan dekorasyonların çok çok dışında bir ev dekorasyonu yapma imkânınız vardır. Normal halı kavramını çok daha farklı bir boyuta taşıyan patchwork halılar görenleri kendilerine hayran bırakmayı başarmıştır.

Patchwork halı modelleri gerçekten değişik bir görünüme sahiptir. Parça halılardan oluştuğu için evinizin her türlü alanında kullanabilirsiniz. Ayrıca farklı renklerin bulunduğu bu halı modelleri ile evinizi dekore etmek artık sizin için büyük bir zevk olacak.

Patchwork Halı Modellerinin Kullanım Avantajları Nelerdir?

Patchwork halı modellerinin son zamanlarda çok fazla tercih edildiğinden bahsetmiştik. Peki, bu kadar fazla tercih edilen bu halıların kullanıcılarına sunduğu avantajlar nedir? patchwork halıların sunduğu avantajlar şu şekildedir.

İlk olarak patchwork halı modellerinin sunduğu en büyük avantaj parça halılardan oluşması sayesinde evin bütünüyle dekore olma özelliğidir. Yani evinizde bulunan her türlü detay ile patchwork halı modelleri kolay bir şekilde dekore olabilir. Bu sayede evinizde bulunan en küçük eşya bile oldukça önemli olacaktır.

Aynı zamanda patchwork halı modellerinin parça halılardan oluşması kolay dekore etmenizi sağlayacaktır. Evinizin her noktasından bir parça ile bu halıları dekore edebilirsiniz. Bu evini dekore etmek isteyen kişiler için oldukça önemli bir özelliktir.

Patchwork halılar genel itibariyle hem şık hem de modern görünmektedir. Bu bağlamda evinizi şık ve modern bir şekilde dekore etmek istiyorsanız patchwork halılar sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Renkli Halı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eviniz için cesur bir dekorasyon yapmak istiyorsunuz ve bunu tamamlayacak renkli halıları dekorasyonunuza dâhil etmekte karar verdiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat ederek renkli halı alırsanız hem daha kullanışlı halılar almış olursunuz hem de uzun ömürlü halı kullanımı yapabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken ilk nokta seçtiğiniz halının yıkama talimatlarıdır. Bu noktada seçtiğiniz halının yapısıyla alakalı olarak değişen yıkama talimatları bulunmaktadır. Bu yüzden halı seçimi yaparken özellikle yemek masası, mutfak gibi halının kirlenme olanağının fazla olduğu noktalara makinada yıkamaya uygun halılar seçmeniz çok önemlidir. Özellikle renkli halıların yıkanması çok önemlidir. İlk günkü canlılığını ve temizliğini korumak için mutlaka makinede yıkanması gerekiyor.

Renkli halıların tercih edilmesinde en büyük sebep şüphesiz canlı renkleri olmuştur. Bu bağlamda boya ile boyanmış olan renkli halılar yerine renkli iplikler ile yapılmış halıları tercih etmelisiniz. Boyanmış olan halıların ömrü çok kısa olmaktadır ve kısa sürede rengi atmaktadır. Bu yüzden boyanmış renkli halı tercih ediyorsanız kısa bir süre sonra bu halıları kullanmanız neredeyse imkânsız bir hale gelecektir. Ancak renkli iplikler ile üretilmiş olan renkli halılar uzun yıllar boyunca o canlı renklerini korumaktadır. Bu tip renkli halılar tercih etmeniz doğru olacaktır.

Renkli halı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise halının yapısıdır. Bazı yapılar çok kullanım için uygun değildir. Bu yüzden eğer aktif olarak kullanılan bir noktaya halı seçiyorsanız dayanıklı yapıdaki halıları tercih etmelisiniz.

Renkli halı tercih ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise halının tabanının kaydırmaz olmasıdır. Evlerde halılarla alakalı yaşanan en büyük sorun halının kaymasıdır. Bu nedenle hem evinizin dekorasyonunu bozmamak hem de olası kazaların önüne geçmek için mutlaka tabanı kaydırmaz halılar tercih etmelisiniz. Bu konuda oldukça hassas olmanızı tavsiye etmekteyiz.

Renkli halılar her ne kadar farklı renklerden oluşursa oluşsun mutlaka hâkim olan ağır basan bir renk vardır. Sizin bu rengi bulup dekorasyonunuza göre bu rengin uyumlu olup olmayacağına karar vermeniz gerekiyor. Bu yüzden renkli halı almadan önce mutlaka renkli halı modellerinin hangi rengi daha çok ön plana çıkardığına dikkat etmelisiniz.

Renkli halılarda sadece dikkat etmeniz gereken nokta rengi değildir. Renkli halılarda farklı desenlerde satılmaktadır. Bu desenlerin evinizle ve halınızın rengiyle uyumlu olması gerekmektedir. Bu yüzden halıyı bir bütün olarak değerlendirmelisiniz.

Renkli Halı Temizliği Nasıl Olmalı?

Renkli halının tercih edilmesindeki en büyük etken cesur dekorasyonlar yapma isteğidir. Ancak renkli halıların kirlenmesi durumunda bu cesur dekorasyonlar yerini hüsrana bırakmaktadır. Bu yüzden renkli halı temizliği çok önemlidir. Şimdi sizlere renkli halı temizliği ile alakalı detaylı bilgiler vereceğiz.

Az önce bahsettiğimiz gibi renkli halı temizliği için mutlaka yıkamaya uygun olan halılar tercih etmeniz gerekiyor. Renkli halılar normal halılar gibi değildir. Renkli halı temizliği ile kendini ortaya çıkarır.

Renkli halınızın küçük bir noktası kirlendiği zaman mutlaka bu noktayı halı temizleyici ile hızlı bir şekilde silmelisiniz. Bu noktada geç kalmanız renkli halı modellerinde lekelerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Aynı zamanda renkli halıları çok fazla kapı önü gibi yerlere koymamanızı tavsiye ediyoruz. Renkli halılar yapısının renkli olması ve iddialı olmasıyla çok daha fazla kirlenmektedir. Bu nedenle renkli halıyı kapı önü, balkon gibi tozun en yoğun olduğu noktalar yerine oturma grubu önü gibi yerlerde konumlandırmalısınız.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.