• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Hasır Görünümlü Sisal Halı

19.09.2022

Sisal halı üç kancaya sahip olan dokuma makinesi ile dokunan özel tasarım halılardır. Üç adet kanca sayesinde sisal görünümüne sahip halılar ortaya çıkar. Sisal halıların tabanları lateks malzemeden olur. Dokuması liflerden meydana gelir.

Anti statik bir malzeme olduğu için tüylenme yapmaz ve insan sağlığına uygun halılardır. Anti bakteriyel özelliği sayesinde alerjiye sahip olan insanlar için de kullanımı idealdir.

Alevlere dayanıklı olması sisal halıların avantajlarından biridir. Elastik yapısı sayesinde dayanıklıdır ve bir kere aldığınızda uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Avantajlı özellikleri sayesinde birçok insan tarafından en çok kullanılan halı modellerinden biridir.

Sisal halıların birçok farklı desen modelleri mevcuttur. Evinizde farklı bir hava yaratmak istediğinizde zevkinize göre şık modeller arasından tercih yapabilirsiniz. Evinize doğal bir güzellik katarlar. Odanız halı sayesinde nefes alır ve zevkinize göre birçok farklı model ve renk seçebilirsiniz.

Ürünler tamamen doğaldır ve içerisinde kimyasal madde barındırmazlar. Çevreye dost bir ürün olduğu için içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Maliyetleri oldukça uygun seçeneklere sahiptir bu sebeple bütçenize uygun olan modelleri satın alabilirsiniz.

Kalitesi yüksek olan bir ürün olduğu için uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Her yüzeye koyabilirsiniz ve dilerseniz duvarlarda dekorasyon amacıyla da kullanabilirsiniz. Koridorlar için uzun modelleri tercih edebilirsiniz. Öncelikle odanızın ölçüsünü alarak gerekli boyutta halıyı sipariş edebilirsiniz.

Sisal Halı Nedir?

Sisal halı modelleri her zaman moda olan dekorasyon parçalarından biridir. Farklı kullanımlar için dilerseniz hasır olan bölgeye dilediğiniz kumaş ya da deri parçalarını da ekleyebilir ve bu şekilde bütün bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Kişiye özel üretilebilen sisal halılar için ölçü bildirerek hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Halılar sürdürülebilir malzemeden yapılır ve bu bakımdan doğa dostudur. Evinizin herhangi bir odasında tarz yaratmak için rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Antre, mutfak, salon, yemek odası, genç odası gibi alanlar için pratik kullanıma sahip kaliteli halılardır. Dayanıklı malzemeye sahiptir ve darbelere karşı dayanıklıdırlar. Evde evcil hayvan varsa ya da çocuklu bir evse kullanımı pratik ve temiz olduğu için güvenle tercih edilebilir.

Anti bakteriyel olduğu için hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığını korur. Her mevsim kullanılabilen halılardır. Dilerseniz balkonunuz için özel ölçülerde kullanabilir ve yazları balkon keyfi yapabilirsiniz. Kış aylarında da ayaklarınızı üşümekten korurlar.

Halınızı doğru şekilde temizler ve bakımını sağlarsanız uzun seneler boyunca aynı verimle kullanabilirsiniz. Birçok farklı renk seçeneğe sahiptir ve dilediğiniz renkte üretim de yapılabilir.

Küçük boyutlu bir sisal halınız varsa temizlik için dışarıda silkeleme ve çırpma yöntemiyle tozlardan kurtularak temizleyebilirsiniz. Silkelemeden sonra da tam temizlik için süpürebilirsiniz. Halınızı günlük olarak süpürebilirsiniz.

Eğer halıya leke bırakan bir madde dökülürse hiç beklemeden hemen silmeniz faydalı olur.

Sisal Halı Kullananlar

Sisal halınızı temizlerken yalnızca suyla ıslatılmış nemli bir bez kullanabilirsiniz. Suyu ılık yaparsanız daha faydalı olur. Hasır görünümlü halı oldukça modern bir hava verir ve evinizde şık aksesuar parçaları olarak kullanabilirsiniz.

Halınızın üzerinde leke oluşursa önce nemli bir bezle silerek sonra kurutma makinesi yardımıyla hemen kurutursanız lekeden hiçbir iz kalmayacaktır. Tam teşekküllü bir temizlik isterseniz de halı yıkama firmalarına halınızı verebilir ve tüm bakterilerden kurtulduğunuza emin olabilirsiniz.

Hasır halı modelleri oldukça dayanıklıdır ve hafif bir yapısı olduğu için işlevsel ürünlerdir. Birbirinden şık desen ve renkleri ile de evinize estetik bir tarz katarlar. Temizliğinin oldukça kolay olması bu kadar fazla tercih edilmesinin nedenlerinden biridir. Hayatımızdaki her yaşam alanında kullanımı son derece rahat olan ürünlerdir.

Malzemesi yüzde yüz doğaldır ve otların kuru olan sapları örülerek dokunur. Eski zamanlarda en çok kullanılan yüzey halılarıdır. Bazı yerlerde duvar kaplaması ya da tavan kaplaması olarak da kullanılmıştır.

Günümüzde modern desenler ve tasarımlarla hasır halılar hayatımıza girmiştir. Endüstriyel makineler kullanılarak örülen hasır halılarda günümüzde genel olarak naylon malzeme tercih edilir.

Hasır halıların oldukça benzer bir modeli de jüt halılardır ve günümüzde oldukça fazla beğenilirler. Parlak görünümleri ile evinizi güzelleştirirler. Ham maddesi lif olan halılar özel makineler kullanılarak dokunur. Halıların en büyük avantajlarından biri de çift taraflı kullanılabilmesidir.

Sisal Halı Özellikleri

Sisal halı evimizin her alanında rahat bir şekilde kullanabiliriz. Hafif bir malzeme olduğu için kolay taşınır ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Özellikle yaz ayları için ağır dokuma halıları kullanmak istemiyorsanız hasır halı modelleri sizin için ideal ürünlerdir.

Kullanım sırasında halının her zaman güneş ışığı altında kalmayacak şekilde kullanılması daha verimli olur. Sürekli güneş ışığına maruz kalmak bir süre sonra liflerine zarar verebilir. Kapalı alanlarda kullanıldığında uzun yıllar boyunca aynı verimle kullanabilirsiniz.

Hasır halı ürününüzü kullanacağınız zaman uçları sivri olan sehpalar ya da koltuk ayaklarının alt tarafına gelmediğinden emin olmanız gerekir. Eğer koltuklarınızın ayakları sivriyse ayakaltlarına destek koyarak halıya zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Tampon yapsanız bile eğer sivri ayaklı bir koltuğun altındaysa zaman zaman halınızın yerini değiştirmek daha faydalı olacaktır. Lifler zarar görebilen malzemeler olduğu için bu konuda dikkatli olmakta fayda vardır.

Bir mekânda insan trafiği çoksa hasır halıların kullanımı verimli olmayabilir. Antreler için kullanmak istiyorsanız malzemenin kaliteli olduğundan emin olmalısınız. Yoksa kısa sürede halınızda yıpranma gözlemleyebilirsiniz. Ezilme meydana geldiğinde bir daha geri dönüşü olmayabilir.

Geri dönüşüme uygun malzemeden üretilen hasır halılar doğa dostudur. Bebek ve çocuk olan evlerde güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Temizlerken nazik davranmalı ve sert bir şekilde fırça kullanmamalısınız. Silkeleme yöntemi tozlardan kurtulmak için uygun olur.

Sisal Halı Fiyatları

Sisal halılar birçok farklı modele ve boyuta sahip olduklarından dolayı fiyat çeşitleri de oldukça fazladır. Bu sebeple bütçenize uygun modeli kolayca bularak eviniz için istediğiniz gibi bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Hasır halılarınızı elektrik süpürgesiyle de temizleyebilirsiniz fakat tamamen süpürgenin ucuyla hafif bir şekilde temizlemeniz verimli olur. Hasır halı kullanımı sırasında hassas bir malzeme olduğu için dikkatli olmak gerekir.

Halınızın üzerine dökülen bir malzeme olduysa bekletmeden direkt olarak nemli bir bezle silmeniz gerekir. Sonrasında o bölgeyi hemen kurutarak liflerin de zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Halı üzerinde kesinlikle çamaşır suyu gibi kimyasal madde içeren malzemeler kullanılmamalıdır.

Nemli bez kullanarak halınızı silerken sert bir şekilde bastırmamalısınız. Nazik bir şekilde daireler çizerek temizliği yapabilirsiniz. Eğer leke silmeyle çıkmazsa çamaşır makinesinde hassas kıyafet ayarında en fazla 30 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. Sonrasında kuruturken halınızı güneş ışığına maruz bırakmamalısınız.

Serin bir yere halınızı sererek burada kurutmalısınız. Halı kurumadan üzerine basılmaması tavsiye edilir. Lekeler çıkmıyorsa dilerseniz profesyonel halı yıkama firmalarından da yararlanabilirsiniz. Her zaman moda olacak olan hasır halılar her tarza da uyum sağlarlar.

Evinizin her köşesine koyabilir ve tarzınızı bu şekilde yansıtabilirsiniz. Canlı renkleri ve sadeliği ile evinize yalınlık katarlar ve şık bir görünüm sunarlar. Etnik modellerden olan geometrik desenli halılar modern evler için çok şık ürünlerdir.

Sisal Halı Temizliği

Sisal halılar pratik kullanımı ve kaliteli malzemesi ile günümüzün en sevilen dekorasyonlarından biridir. Siyah beyaz renk çeşitleri ile de modern bir tarz yaratmak isteyenler için seçenek sunarlar.

Liflerden dokunan halıları kullanmak sağlığınız için de faydalıdır. Birçok farklı modeli olduğundan dolayı hiçbir evin dekorasyonu bir diğerine benzemez. Aldığınız halı size özel olur ve istediğiniz ölçüde yaptırabilirsiniz.

Evinizde hasır halıları kullandığınızda dekorasyonunuz da daha göze çarpıcı hale gelir. İnce düğümler, kalın düğümler, örgü, hafif desenlerle bezenmiş modeller gibi farklı tasarımlar her zevke hitap ederler.

Doğal renklerde kullanımı daha fazla olsa da dilediğiniz her renkten hasır halılar kullanabilirsiniz. Her gün elektrik süpürgesinin ucuyla hafifçe süpürdüğünüzde halınızı her zaman tertemiz şekilde kullanmış olursunuz. Süpürdükten sonra mop yardımıyla silebilirsiniz fakat kuruması için güneşe bırakmamalısınız.

Hasır halıların suya çok fazla temas edebilecekleri alanlarda kullanılmaması gerekir. Çünkü lifler suları çekerler ve bir zaman sonra yapıları bozulur. En ideal ortam fazla güneş teması olmayan kapalı alanlardır.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.