• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Hangi Odaya Hangi Halı?

19.09.2022

Salon halısı evimizde en önemli dekorasyon parçalarından biridir. Günümüzde en çok zamanı oturma odamızda geçirdiğimiz için şık tasarımlara sahip olan halılar seçebiliriz.

Mobilyalarımız ve duvarlarımızın rengine uyumlu olacak şekilde halı deseni ve rengini seçmeliyiz. Renk uyumu aynı rengin kullanılması değildir. Birbirine uyumlu olan desenler ve birden fazla renk de kullanılabilir. İpek halıların kaliteli malzemesi salonunuz içine oldukça kaliteli ve şık bir görünüm sunar.

Evimizde bir diğer önemli bölge de koridordur. İnsanlar kapıdan girdiklerinde buradan geçtikleri için insan trafiğinin fazla olduğu alanlar koridorlardır. Bu sebeple burada kaliteli ve dayanıklı halı kullanmamız gerekir. Kaliteli halı kullanmazsak kısa sürede halı yıpranır ve kullanılamaz hale gelebilir.

Kaymaz tabanlı halılar koridorlarda en kullanışlı ürünlerdir. Koridordan koşarak geçen çocuklar ya da işe yetişmek için acele evden çıkarken halınız kayarsa istenmeyen kazalar yaşanabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kaymaz tabanlı yollukları tercih edebilirsiniz.

Mutfak bölgesinde kullanacağınız halıların kaliteli olmasından sonra rengi önemlidir. Çünkü mutfakta yemek pişirileceği için dökülme gibi durumlar oldukça sık yaşanabilir. Koyu renk modelleri tercih ederseniz halınızdaki lekeler çok fazla göze çarpmayacaktır.

Yün halılar leke tutmayan modellerdir ve silinmeye karşı da hassas değildirler. Bu sebeple mutfak alanında yün malzemeden üretilmiş halılar kullanabilirsiniz. Yatak odaları için ise orada uyuyacağımız için doğal iplikten üretilmiş halılar idealdir.

Salonda Halı Kullanımı

Oturma odanızda doğal ipliklerden üretilen halıları kullanmak sağlığınız için daha faydalıdır. Aynı şekilde bu durum yatak odası için de geçerlidir. Birçok insan halının çamaşır makinesinde yıkanmasının kolaylık olduğunu düşünür ve bu doğrudur da ama sentetik halıları kullanmak sağlık için çok uygun değildir.

Yatak odalarında kilim modelleri de tercih edebilirsiniz. Anti alerjik kilim modelleri ile alerjisi olan insanlar geceleri rahat bir uyku çekerler. Yatak odalarında yumuşak ve konforlu halı kullanımı da faydalı olur. Sabahları kalktığınızda ayaklarınızı üşütmeyecek tüylü halılar sizin için daha uygun olur.

Mutfak alanlarında yemek yaparız fakat buralar sohbet ettiğimiz ve vakit geçirdiğimiz alanlardır. Canlı renkler tercih ederseniz mutfakta gününüz de daha güzel geçebilir ve içiniz açılır. Geometrik desenler son yılların en moda desenidir ve mutfakta bu desenleri tercih edebilirsiniz.

Salonda kullanılan halıların ayakları rahat ettirecek şekilde kaliteli olması önemlidir. Tarzınızı yansıtacak ve dekorasyonunuzu tamamlayacak bir ürün seçebilirsiniz. Halınızı seçmeden önce mobilya ve duvar rengine karar vermeniz gerekir. Sonrasında ikisiyle uyumlu halınızı seçersiniz.

Anti statik halılar günümüzde en çok tercih edilen modellerdir. Bu özellik sayesinde tüylenme yapmazlar ve daha konforlu olurlar. Özellikle yatak odamız için kullandığımız halı muhakkak anti statik olmalıdır. Geceleri bizim için daha konforlu ve sıcak geçer. Halımız sayesinde sağlığımız korunmuş olur.

Halı Kaydırmaz Kullanımı

Evimizin hangi bölgesinde olursa olsun kaymaz tabanlı halı kullanmamız gerekir. Hem daha rahat ve konforlu bir kullanım sağlar hem de evimizi daha güvenli bir hale getirirler. Oturma odası halısı misafirlerimizi karşıladığımız alanda olduğu için oldukça önemlidir.

Mobilyalarınızla uyumlu olan bir halı kullanarak gelen misafirleri şık bir salonda karşılayabilirsiniz. Bu sebeple halınız mobilya ve duvarlarınızın rengi ve tarzı ile uyumlu olmalıdır. Eğer klasik tarzda mobilyalarınız varsa halınız da klasik tarzda bir halı olmalıdır.

Canlı renkler kullandıysanız halınız da buna uyumlu olabilir ve son moda olan geometrik desenleri kullanabilirsiniz. Salonunuzdaki mobilyalar ve duvarlar koyu renklere sahipse halınızı açık renk seçerek aralarında kontrast da oluşturabilirsiniz.

Mutfak bölgesi için kullanabileceğiniz birçok farklı model ve desende halı çeşidi vardır. Kendi zevkinizi yansıtacak modeller arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Mutfağınızda da uyum önemlidir ve mutfak dekoruyla halı birbirini tamamlayıcı şekilde olmalıdır.

Mutfakta kirlenmek kolay olduğu için temizliği pratik olan bir iplik çeşidi seçmeniz daha faydalı olur. Hafif ve kaliteli modeller mutfağınız için uygun olurlar. Süpürmesi kolay olan ve anti bakteriyel özelliği bulunan halılar mutfaklar için kullanılır. Anti bakteriyel özelliği sayesinde sağlığınızı da korumuş olursunuz.

Mutfak bölgesinde tüylü halı kullanmak hata olur çünkü tüylerin dibinde kir birikmesi olur. Bu sebeple tüysüz halıların kullanımı daha uygundur.

Halının Kullanım Alanları

Halılar evimizin her odasında kullanılabilen dekorasyon ürünleridir. Halının büyüklüğü kullanmak istediğimiz odanın büyüklüğüne uygun olmalıdır. Yatak odası halısı alacağımız zaman anti statik ve anti bakteriyel modeller seçmeliyiz.

Peluş modeller yatak odası için en uygun olabilecek modellerdir. Uzun tüyleri ve yumuşacık yapısıyla ayaklarınız için konfor sağlarlar. Yatak odanız için dilerseniz tek parça dilerseniz de iki parça halı kullanabilirsiniz.

Yatak odanızda da renk ve tarz uyumu önemlidir. Yatak odasında kullanılacak olan halıların sık dokunan modeller olması daha faydalı olur. Dikdörtgen, kare, oval ve benzeri şekillerde halıları tercih edebilirsiniz. Halınız duvarlardan boşluk kalacak şekilde yerleştirilmelidir.

Eviniz için seçtiğiniz parçalar sizin kişiliğinizi de yansıtır. Bu sebeple özenle seçmeli ve sizin için en doğru halıyı bulmalısınız. Evinizde dekorasyon için son dokunuşu genellikle halılarınız ile yaparsınız ve tamamlayıcı olurlar.

Evinizi yeni kuracaksanız odaların tarzına ve büyüklüğüne uygun olacak şekilde halı modelleri seçmelisiniz. Kaliteli malzemeden üretilen halılar kullandığınızda uzun seneler boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Halılarınızı dekorasyonunuzun diğer parçalarına uyumlu olacak şekilde seçmelisiniz. Modern bir dekorasyonunuz varsa halılarınız da modern desenli olmalıdır. Örneğin geometrik desenler oldukça modern bir hava verirler.

Klasik bir tarzınız varsa klasik model halılar kullanabilir, avangard tarz için çiçek desenlerini tercih edebilirsiniz. Halınızın renk seçimi de mobilya ve duvarlarınızla uyum içerisinde olmalıdır.

Halı Nasıl Yerleştirilir

Eviniz için halı seçerken odaların büyüklüğüne uygun boyutta halılar seçmelisiniz.  Çocuk odası için halı seçecekseniz yumuşak yapıda ve anti bakteriyel özellikte halı seçmeniz gerekir.

Eğer çocuğunuz küçükse onu zeminden korumak için duvardan duvara halıları tercih edebilirsiniz. Renk seçimi burada da oldukça önemlidir. Renkler farklı kullanılsa da birbirleri ile uyum içerisinde olmalıdır.

Perdeler, mobilyalar, zemin rengi gibi özellikler halınızı seçmeniz konusunda size yol gösterici olurlar. Renklerin geçişleri de şık ve modern bir hava yaratır. Zeminde açık renk parke varsa halınızı koyu renklerde seçerseniz tezatlığın şıklığını yakalayabilirsiniz.

Tezat renkler kullandığınızda hem zemininiz göz önünde olur hem de halınız kendisini daha iyi şekilde göstermiş olur. Halı satın almadan önce ölçülerini, rengini ve tarzını belirlemelisiniz. Alışverişinizi bilinçli bir şekilde yaptığınızda daha avantajlı olursunuz.

Odalar arasında uyumlu renk geçişleri de yapabilirsiniz. Eğer duvarları, mobilyaları ve halıyı birebir aynı renkte seçerseniz boğucu olabileceğini görürsünüz. Bu sebeple en iyi seçenek farklı renklerin uyumunu yakalamaktır. Sarı ve yeşil birbirine uyumlu renklerdir. Bir rengin farklı tonlarını da kullanabilirsiniz.

Halılar her zaman mobilyalarımızın altına girmek zorunda değildir. Şık kilimler kullanarak da tarzımızı yansıtabiliriz. Bu sebeple halımızı almadan önce uygun ölçüyü doğru şekilde belirlemeliyiz. Eğer mobilya tarzınıza uymayan bir model seçerseniz uyum yakalanamaz ve gözünüze hoş gözükmez.

Halı Nasıl Olmalı?

Bir ev için dekorasyon düşünürken çok fazla seçenek olduğu için kafanız karışabilir. Fakat kendinizi en iyi hissedeceğiniz bir yaşam alanı yaratmak en önemlisidir. Halı seçimi de yaşam alanınız için oldukça önemlidir.

Örneğin halınızın doğal iplikten mi üretilmesini yoksa makine halısı mı olmasını tercih edersiniz bu gibi konularda karar vermeniz gerekir. Halının boyutunun karar verilmesi için odaların ölçüsünü alarak uygun boyutlarda satın almanız gerekir.

İnsanlar halısının leke tutmamasını ve kolay temizlenmesini ister. Halı temizliği kolay değildir ve çok fazla zaman alan ürünler kullanmak istemezler.

Salonunuz büyükse alanı dolduracak kadar büyük bir halı modeli seçmeniz gerekir. Sade renkler salonların modern tarzlarına uyum gösterir ve göz yorucu olmazlar. Fakat renk seçimi için mobilyalar ile uyumuna bakmanız gerekir.

Desenli ve otantik tarzda halıları da salonunuz için kullanabilirsiniz. Mobilyalarınız koyu renk ise açık renk halı, mobilyalar açık renk ise koyu renk halı kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun odası için odanın ölçülerine uyacak şekilde halı modelleri seçebilirsiniz.

Halı Yerleştirme

Yumuşak ve uzun tüylü halılar genelde yatak odasında ve çocuk odasında kullanılır. Mutfaklarda halı seçerken dikkat etmemiz gereken alanlardan biridir. Kare mutfağınız varsa halınızı oval olarak seçebilirsiniz. Eğer dikdörtgen mutfağınız varsa yolluk tarzında uzunlamasına modelleri kullanabilirsiniz.

Mutfakta dikkat etmeniz gereken bir diğer husus halının kir göstermeyen ve kolay temizlenebilen modellerden olmasıdır. Koridorunuz için yolluk modelleri en uygun halılardır. Düz renk ya da desenli modeller seçilebilir.

Desenli olması insan trafiği fazla olacağı için koridor halıları için daha uygundur. Renk uyumu evin her odası için geçerlidir. Eviniz için halı almadan evvel ilk olarak halıları ne amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz.

Kaliteli malzemeden üretilen halı kullanmak önemlidir. Bütçenize uygun ve kaliteli halı seçmelisiniz. Ücreti ödediğinizde ve doğru bakımı sağladığınızda halınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz. Bu şekilde uzun vadede ekonomik bir seçenek olmuş olur.

Halılar odalarda büyük yer kapladığı ve ilk göze çarpan dekorasyonlardan olduğu için doğru modeli ve rengi seçmek oldukça önemli konudur.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.