• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Günümüzün Trendi: Nötr Renkli Halılar

01.11.2022

Günümüzün Trendi: Nötr Renkli Halılar

Evimizin dekorasyonunu en çok etkileyen unsur şüphesiz halılar olmaktadır. Bu bağlamda eviniz için yaptığınız halı seçimlerine oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu noktada evinizin her odasında aynı renk veya aynı desen halıyı kullanmanız doğru olmayacaktır. Son zamanlarda evlerde dekorasyonu en şık şekilde temsil eden halıların nötr renkli halılar olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle nötr renkli halılar son zamanlarda en çok tercih edilen ve trend halılar arasına girmiştir. Bu yazımızda sizlere son zamanların popüler halı modelleri arasında birinci sırada olan nötr renkli halılar ile ilgili detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de nötr renkli halı almayı düşünüyorsanız ve kararsız kalıyorsanız mutlaka bu yazımızı okumalısınız.

Nötr Renkli Halı Nedir?

Nötr renkli halılar evinizin havasını değiştirecek, genellikle tek renk olarak kullanıma sunulan halılardır. Halıların nötr renklerden oluşması evinizin sadeliğini ön plana çıkarmanızda çok çok önemlidir. Ayrıca evinizde ön plana çıkarmak istediğiniz farklı objeler veya mobilyalar bulunuyorsa bu nötr renkli halılar sayesinde kolay bir şekilde ön plana çıkarabilirsiniz.

Gri halı, beyaz halı, siyah halı, krem rengi halı nötr renkli halıların en önemli temsilcileri arasında yer almaktadır. Ayrıca nötr renkli halılarda fildişi rengi halı, boz renk halı gibi alternatif çok güzel modeller bulunmaktadır. Bu renkteki modeller sayesinde hem sade hem de şık ev dekorasyonları yapabilirsiniz.

Nötr renkli halılar sayesinde her seneyi modayı takip etmeniz çok daha kolay olacaktır. Nötr renkler klasikten şık dekorasyonlara kadar her türlü dekorasyonu kolay bir şekilde yapabilme imkânı sunmaktadır. Bu sayede her sene ev dekorasyonu modasını kolay bir şekilde takip etmenizi sağlayacaktır.

Nötr Renkli Halı Seçerken Neye Dikkat Etmelisiniz?

Nötr renkli halıların son zamanlarda çok fazla tercih edildiğinden bahsetmiştik. Ancak nötr renkli halı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek nötr renkli halılar alırsanız hem daha uzun ömürlü bir kullanım sağlarsınız hem de evinizle son derece uyumlu halılar almış olursunuz. Nötr renkli halılar seçilirken dikkat etmeniz gereken unsurlar şu şekildedir

Nötr renkli halı tercih ederken boyanmış halılardan uzak durmanız gerekiyor. Nötr renkli halıların en büyük özelliği hiçbir zaman solmaması ve renk atması yaşatmamasıdır. Ancak boyanmış halılar için bu durum geçerli değildir. Boyanmış halılar kolay bir şekilde rengini kaybeder ve soluk bir görüntüye bürünür. Bu nedenle direkt olarak renkli ipliklerden üretilmiş halılardan tercih etmeniz gerekiyor.

Nötr renkli halılar tercih ederken mutlaka hammaddesine dikkat etmeniz gerekiyor. Nötr renkli halılar ile alakalı bilinen en büyük yanlış hammadde olarak bütün halıların aynı olduğudur. Ancak nötr halılar sadece rengi belirtmektedir. Aldığınız halının hammaddesi dikkat etmeniz gereken ilk nokta olmalıdır. Nedeni ise her halıyı aynı yerde kullanmanız uygun olmayacaktır. Bazı halılar çok fazla kullanıma uygun olmamaktadır. Bu tip bir halıyı evinizin girişine veya çok fazla vakit geçirdiğiniz herhangi bir odaya koymanız doğru olmayacaktır. Bu yüzden karar verdiğiniz halının hammaddesinin düşündüğünüz noktaya uygun olup olmadığını çok iyi bir şekilde araştırmanız gerekiyor.

Hammaddesini öğrendikten sonra halının yıkama talimatlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Her halı yıkamaya dayanıklı olmamaktadır. Bu yüzden mutlaka yıkama koşullarının ne olduğuna detaylı olarak bakmanız ve öğrenmeniz gerekiyor. Eğer yıkanması çok fazla uygun olmayan bir halıyı beğendiyseniz bu halıyı yemek odası mutfak gibi noktalara konumlandırmamalısınız. Yemek masasının altına veya mutfağa tercih ettiğiniz halıların ise yıkanmaya uygun olması çok çok önemlidir.

Nötr renkli halılar tercih edilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise dekorasyonda nasıl bir yol izleyeceğinizdir. Örneğin siyah renkli koltuklara sahipsiniz ve bu noktada zıt renklerden oluşan bir dekorasyon yapmak istiyorsanız beyaz halı, gri halı veya krem rengi bir halı tercih etmeniz gerekiyor. Bu yüzden rengine karar verirken mutlaka evinizde nasıl bir dekorasyon yapmak istediğinize dikkat etmeniz gerekiyor.

Nötr renkli halılar tercih ediyorsanız toz tutmasına dikkat etmelisiniz. Toz tutan halıların genellikle ev ortamlarında kullanılması uygun olmayacaktır. Bu bağlamda toz tutmayan halıları seçmeniz ve satın almanız sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Nötr renkli halılarda dikkat etmeniz gereken son nokta ise tabanının kaydırmaz olmasıdır. Özellikle altı kaydırmaz özelliğe sahip olmayan halıları tercih eden kişilerin en büyük şikâyeti evin bütün dekorasyonunun bozulduğu ve yaralanmalara kadar varan kazaların olduğudur. Bu noktada mutlaka halının görünen kısmından daha fazla görünmeyen kısmına yanı tabanına dikkat etmenizdir. Tabanının mutlaka kaydırmaz özelliğe sahip olması gerekmektedir. Bu sayede evinizde olası kazaların önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca halının kaymasından ortaya çıkan dekorasyon bozukluklarının da önüne geçmiş olursunuz.

Nötr Renkli Halı Kullanımının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Nötr renkli halıların ne olduğundan ve alırken dikkat etmeniz gereken unsurlardan detaylı bir şekilde bahsettik. Şimdi ise nötr renkli halıların size sağladığı faydalardan bahsedelim.

Nötr renkli halıları kullandığınız zaman kolay bir şekilde evinizi dekore edebilirsiniz. Nötr renkli halıların en büyük özelliği şüphesiz evle %100 uyumlu olmasıdır. Bu sayede evinizin dekorasyonunda mükemmel bir uyum sağlayacaktır.

Nötr renkli halıların sağladığı diğer bir fayda ise şüphesiz evinizde özgür bir şekilde dekorasyon değişiklikleri yapabilmenizdir. Evinizde değişiklik yapmak istediğiniz zaman genellikle en büyük engeliniz halılar olmaktadır. Halıları yenilememek için pek çok kez evinizde değişiklik yapmadığınız olmuştur. Ancak Nötr renkli halıların her bu noktada her türlü dekorasyona uyum sağlaması sayesinde evinizde değişiklikler yapabilmenize imkân sağlamaktadır.

Nötr renkli halıları istediğiniz odada kullanabilirsiniz. Nötr renkli halıların her dekorasyona uyum sağlamasının bir diğer faydası şüphesiz evinizin her noktasında kullanabilme rahatlığıdır. Bu sayede evinizin farklı bir yerinde bulunan farklı nötr renkte halıyı istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Bu evinizin havasını kolay bir şekilde değiştirme imkânı sunmaktadır.

Nötr renkli halı kullanımının sağladığı bir diğer önemli avantaj ise modasının hiçbir zaman geçmemesidir. Evinize hem klasik hem de spor bir şıklık verebilecek olan bu nötr renkli halıların asla modası geçmemektedir. Bu sayede aldığınız halıları uzun süre moda bir şekilde kullanabilme imkânınız olacaktır.

Nötr Renkli Halıları Nasıl Dekorasyonunuzun Bir Parçası Haline Getirebilirsiniz?

Nötr renkli halı tercih ediyorsanız nasıl bir dekorasyon yapabilirsiniz biraz bunlardan bahsedelim.

İlk olarak evinizde nötr renkli halılar ile zıt bir şıklık yapabilirsiniz. Bu noktada zıtlıkları yakalamak için evinizin perdesini veya koltuklarını hedef alabilirsiniz. Perde veya koltuklarda açık renkler bulunuyorsa bu noktada siyah renk halı kullanabilirsiniz. Ancak koltuklarınız ve perdeniz siyah veya koyu bir renk ise bu noktada ise beyaz halı veya gri halı kullanabilirsiniz.

Nötr renkli halılar ile dekorasyon yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise duvarlarınız olacaktır. Duvarlarınızın rengine uyumlu bir renkte halı tercih etmeniz hem duvarlarınızın rengini hem de halınızın rengini ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır. Ayrıca bu noktada hem duvarlarınız hem de halılarınız ile zıt renklerde mobilya tercih etmeniz ortaya adeta modern bir şıklık çıkaracaktır.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.