• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Genç Odası İçin Halı Seçimi

01.11.2022

Genç Odası İçin Halı Seçimi

Ebeveynlerin dikkat etmediği aslında çok önemli olan bir nokta olan genç odası halısı mutlaka büyük bir hassasiyet ile seçilmelidir. Genç odası halısı normal halılardan biraz daha farklı olmalıdır. Sebebi ise ebeveynlerin çocuklarına gösterdiği özene uygun olması gerekmektedir. Bu yüzden mutlaka genç odası halısı alacaksanız bu noktada hassas davranmalısınız.

Genç Odası Halısı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Genç odası için halı alıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar hem erkek genç odası halı modelleri hem de genç kız odası halı modelleri için geçerlidir. Yani cinsiyet fark etmeksizin bu maddelere dikkat ederek halı almanız gerekiyor.

Öncelikle halının dış görüşüne çok fazla takılmamak gerekiyor. Görüntüsü hoş olan bir halı genç odası halı modelleri arasında olmayabilir. Yani evinizin farklı bir alanında kullanıma uygun olabilir ancak çocukların bulunduğu ortamda kullanılmaması gerektiğini söyleyebiliriz. Ebeveynlerin en çok yaptığı yanlış budur. Dış görünüşü renkli veya çizgi film karakteri varsa bu halıları çocuk odalarına alıyorlar. Ancak bu seçim doğru bir seçim değildir.

Genç odası halısı alırken mutlaka tüyleri uzun halılar tercih etmelisiniz. Tüylerinin uzun olması halının çocukları koruması anlamına gelmektedir. Genç odası halı modelleri mutlaka tüyleri uzun halılardan oluşmaktadır. Tüyleri kısa olan bir halıyı genç odasına konumlandırdığınız zaman çok tehlikeli olacaktır. Sebebi ise çocuk odasında olası düşmeler sürekli olmaktadır. Çocuk halı üzerine düştüğü zaman tüyleri kısa olduğu için zarar görecektir. Ancak eğer tüyleri uzun bir halı modeli tercih ediyorsanız bu noktada tüyler çocuğunuzu koruyucu bir kalkan görevi görecektir. Düşme sonucu oluşacak darbeyi absorbe ederek çocukları korumaktadır. Bu yüzden mutlaka çocuk odası halı modelleri tercih ederken uzun tüylü modelleri seçin.

Çocuk odasına halı alırken tüy uzunluğunun uzun olmasının yanı sıra halının boyutunun da büyük olması gerekmektedir. Halı boyutu büyük olduğu zaman çocukları odanın her noktasında koruyabilmektedir. Yani burada bahsetmek istediğimiz aslında çocuk odasında çocukların oynayabileceği bütün alanlarının tabanında uzun tüylü genç odası halısı olmasıdır. Bu sayede çocuğunuz tek başına oynarken veya yere düştüğünde herhangi bir zarar görmeyecektir.

Çocuk odası halı modelleri alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise iki ucunun da kalın bir şekilde birleştirilmemiş olmasıdır. Yani evlerimizde kullandığımız halılarda yaşadığımız en büyük sorun halı uçlarının ayağımıza takılıp düşme tehlikesi yaratmasıdır. Bunun nedeni iki ucunun da çok kalın bir şekilde birleştirilmiş olmasıdır. Çocuk odası halısı alırken mutlaka bu noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi hale çocuğunuz halının ucunda bulunan bu noktaya takılarak düşebilir. Ayrıca çocuklar sürekli olarak sürüklemeli oyuncaklarla oynarlar. Bu bağlamda oynamak için bu halılar pek uygun olmayacaktır. Ancak iki ucu da düz veya çok az çıkıntılı olan halılar tam çocuk odası içindir. Çocuk odasında iki ucu da düz veya az çıkıntılı halıların tercih edilmesi hem çocuklarının oyun alanlarının daha büyük olmasına hem de olası kazaların önüne geçmekte büyük önem arz etmektedir.

Çocuk odasında kullanılan halılar genellikle renkli bir yapıda olmaktadır. Ancak bu renkli yapıda mutlaka dikkat etmeniz gereken nokta bu rengi halıya vermek için boya mı kullanılıyor yoksa renkli iplikler mi kullanılıyor. Boya kullanılan halılardan kesinlikle uzak durmanızı önermekteyiz. Çocukların yeni yeni ortamı ve oyunları keşfettiğini biliyoruz. Bu bağlamda keşfederken sürekli olarak düşüyorlar veya odada yemek yerken yere döküyorlar ve bunu yerden alıp yemek istiyorlar. Tam olarak bu noktada boyalı halıların tercih edilmesi çocuk sağlığını olumsuz etkileyecektir. Halıları boyamak için kullanılan boyaların içinde ağır kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasallar çocuklar için oldukça zararlı ve hayati tehlike ortaya çıkarmaktadır. Bu yüzden tek renkli veya çok renkli bir halı alıyorsanız mutlaka bu halıda boya değil de renkli iplik kullanılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda renkli halılarda boya kullanılması her türlü halı tipinde zamanla açma yapmaktadır. Zamanla renkte açma yapması çok kötü bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanı sıra çocukların sürekli olarak kıyafetini boyar ve bu boya asla çıkmaz. Hem çocukların sağlığı için hem de işlev açısından mutlaka renkli iplik kullanılmış olan halıları tercih etmelisiniz.

Çocuk odası için halı tercih ederken mutlaka altının kaydırmaz bir formda olmasına dikkat etmelisiniz. Halılardan genellikle şikâyetçi olunan bir diğer konu ise bu kayma konusu olmaktadır. Halıların maliyetinden kaçmak için altına kaydırmaz bir ürün koyulmamaktadır. Ancak bu özellikle çocuk odasında kullanılan halılar için çok büyük bir risk oluşturmaktadır. Altı kayan halı çocuğunuzun düşmesine ve ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bu yüzden mutlaka halı alırken özellikle çocuk odası halısı alırken mutlaka altının kaydırmaz bir yapıda olduğuna emin olun ve sonrasında alın. En başta bahsettiğimiz halının rengine ve modeline önem vermeme konusu tam olarak bu anlattığımız maddelerden dolayı olmaktadır. Bu maddeler halı seçimlerinde mutlaka sizin için bir kriter konumunda olsun ve bu kriterlere uygun olan halıları seçmeye çalışın. Bu noktada erkek genç odası halı modelleri veya genç kız odası halı modelleri arasında bir fark olmadığını ve her iki çocuk cinsiyeti içinde halı seçimi yaparken bu unsurlara dikkat etmeniz gerektiğiniz unutmayın.

Genç Odası Halı Seçimi Neden Önemlidir?

Genç odası halısı seçerken dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsettik. Şimdi ise genç odası halısı alırken dikkat ettiğiniz bu noktaların size neler kattığını anlatalım.

İlk olarak bu maddelere dikkat ederek aldığınız halılar çocuğunuz için adeta bir kalkan görevi görmesini sağlayacaktır. Çocuğunuzun olası düşme durumlarında korunmasını ve zarar görmemesini sağlamak ancak genç odası halı modelleri ile mümkündür.

Genç odası halısı seçimi çocuğunuzun düşmesini engelleyecektir. Bu nasıl oluyor açıklayalım. Halının iki ucunun kalın olmasından ve altının kaydırmaz yapıda olmamasından kaçınmak gerektiğinden bahsetmiştik. İşte tam olarak bu unsurlar çocuğunuzun olası düşme durumlarını oradan kaldırmak için önemlidir. Bu yüzden mutlaka ve mutlaka bahsettiğimiz konulara önem vermelisiniz.

Genç odası halı seçimi çocuğunuzun direkt olarak sağlığını etkilemektedir. Çocuklar için düşebilir düşmesi normaldir denilmektedir. Ancak çocuklarında nasıl düştüğü çok önemlidir. İleride bir rahatsızlık geçirmemesi ve düşme sonrası rahatsızlık geçirmemesi için mutlaka genç odası halı modellerini incelemeliyiz. Çocuk sağlığı konusu sadece düşme sonucu oluşacak hasarlar ile sınırlı değildir. Aynı zamanda boyalı olan halıların kanserojen madde içermesi de aynı şekilde risklidir. Boyalı halılar yerine renkli ipliklerden üretilmiş olan halıları tercih etmeniz gerektiğini tekrar bir hatırlatmak isteriz.

Genç odası için halı seçimini basite indirgemek ve sadece dış görüntüsünün güzel olmasını beklemek son derece yanlış olacaktır. Çocukların yaşam alanları olarak gördüğü odalarında rahatlıkla oynamaları ve kendi başlarına bir şeyler yapmaları için mutlaka bahsettiğimiz kriterlere sahip genç odası halı modelleri almanız gerekiyor. Bu unsurlara dikkat ederek aldığınız halı modelleri ile hem çocuğunuzu korumuş olursunuz hem de kaliteli bir halı almış olursunuz.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.