• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Evinizi Kışa Hazırlayacak Dekorasyon Önerileri

01.11.2022

Evinizi Kışa Hazırlayacak Dekorasyon Önerileri
Kış ayı geldi çattı artık evimizde daha çok vakit geçireceğiz. Özellikle kış aylarında evlerimize daha fazla misafir gelmektedir. Bu bağlamda herkes evinde hem misafirleri hem de kendileri için dekorasyon yapmak istemektedir. Kış için dekorasyon yapıyorsanız bu noktada yaz ile aynı dekorasyon ürünlerini kullanmamalısınız. Nedeni ise az önce bahsettiğimiz gibi kış aylarında evlerde çok daha fazla vakit geçiriliyor. Yaz kış evinin dekorasyonuna önem verenler için harika kış dekorasyon fikirlerini sıraladık. Bu dekorasyon önerilerine dikkat ederek yaptığınız kış dekorasyonu hem evinizi harika bir şekle dönüştürecektir hem de kış aylarının soğuk havasını absorbe edecektir.
Kış dekorasyonu yapıyorsanız mutlaka öncelikle halıdan başlamanız gerekiyor. Çünkü en çok zemin soğumaktadır ayrıca evinizi en fazla gösteren halılarınız olacaktır. Bu iki neden dolayısıyla mutlaka yaz kış dekorasyonlarınızın gözdesi olarak halılarınıza önem vermelisiniz. Halılarınızdan sonra ise sıra perdelere gelmektedir. Yaz ayları için daha ince perdeleri seçmeniz gerekmektedir. Bunun sebebi pencere tarafından gelecek olan havanın kesilmemesidir. Ancak kış aylarında bu noktalarda daha kalın perdeler tercih ederek evin ısısını mutlaka korumalısınız. Perde ve halınızı mutlaka uyumlu renklerde tercih etmenizi önermekteyiz. Bunun sebebi ise perdelerin ve halının direkt olarak göze çarpması ve buralarda yakaladığımız uyumun evimizin havasını çok değiştirmesidir. Halı perde bütünlüğünün yakalanması sadece aynı renk ürünlerle olmamaktadır. Aynı zamanda halı ve perdenin zıt renklerde seçilmesi de güzel bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. 
Kış Dekorasyonu İçin Halı Önerileri
Az önce kış dekorasyon fikirlerinin en başında halıların yer aldığında bahsetmiştik. Halı seçimlerinizi kış ayında daha kışlık modeller ile yapmanız gerekmektedir. Peki, kış aylarında hangi halı modellerini tercih etmelisiniz bunları inceleyelim.
Yün Halı
Yün halı özellikle dokusuyla kendisini hemen belli eden biraz sert bir yapıda olan halı modelidir. Kış dekorasyonu yaparken yün halılara mutlaka bakmanız gerekmektedir. Yün halıların sadece dokusu değil aynı zamanda yalıtım özelliği de kış aylarında sık kullanılmasının sebebidir.
Yün halılar adından da anlaşılacağı üzere yapısında yün bulunan halılardır. Yünden yapılmış olan halıların soğuk yalıtımı oldukça iyi olmaktadır. Özellikle yerlerin parke değil de mermer olduğu yerlerde mutlaka yün halı kullanımını önermektedir. Yün halı tercih ederken çok açık renkleri tercih etmemeniz gerektiğiniz belirtmeliyiz. Bunun sebebi yün halıların yapısından kaynaklı spor bir tarz değil de daha klasik ve ağır bir tarzı olduğundan dolayıdır. Ayrıca yün halıları kombinlerken halının perde ile kombinasyonu ayrıca koltuklar ile zıtlığını da göz önünde bulundurabilirsiniz. Koltukların yün halılar ile aynı renk olmaması çok önemlidir. Sebebi ise yün halıların az önce bahsettiğimiz gibi spor değil de çok daha ağır ve klasik durmasıdır. Bu görüntüyü gölgede bırakmak yerine dekorasyonlarınızın ana teması olarak kullanmanız ve yün halılara göre evinizi dekore etmeniz kış ayları için muhteşem dekorasyonlar yapmanızı sağlayacaktır.
Aynı zamanda yün halı tercih ediyorsanız halının konumlandırılması da çok önemli olmaktadır. Yün halı konumlandırırken ve evinizi kış dekorasyonuna uygun hale getirirken yün halıları masa altında veya koltuk altında konumlandırmayın. Bu noktalarda konumlandırmak kış dekorasyonu için güzel bir fikir olmayacaktır. Bunun yerine daha göze hitap edecek noktalarda yün halıları konumlandırmalısınız. Salon sehpası altında, kapı girişinde, evinizde bulunuyorsa holde ve yatak odasında yatakların yakınında konumlandırabilir. 
Yün halılarda sadece renk olmamaktadır. Rengin yanı sıra farklı desenlerde de yüz halılar bulunmaktadır. Bu noktada herkesin aklına hangi renk yün halı alayım fikri gelmektedir. Her evin kendine göre havası bulunmaktadır. Bu havaya uygun olacak yün halılar kullanacak olmanız çok daha iyi olacaktır. Yani eviniz daha ağır ve daha klasik bir görüntüye sahipse bu noktada çok işlemeye sahip yün halı modellerini seçmelisiniz. Ancak evinizin sade ve şık olmasını istiyorsanız bu noktada ise daha az deseni olan ve genellikle ortası boş olan halılar tercih edilmelidir.
Yün Hint Kilimi
Hintlilerin gösterişi ve ağırlığı sevdiğini hepimiz biliyoruz. Bu noktada yün Hint kilimi evinizin pek çok odasında kullanıma uygundur. Bu sayede evinizin her noktasına konumlandırıp rahat bir şekilde kış dekorasyonu yapabilirsiniz. Yün Hint kilimi kesinlikle tüylenme yapmamaktadır. Kilimlerin en büyük problemi tüylenme yapmasıdır. Tüylenme yapan kilimler hem şık görünümünü kaybediyor hem de evinizin daha fazla tozlanmasına neden oluyor. Bu nedenle yün Hint kilimi ile bu sorun tamamen çözülmüştür.
Yün Hint kiliminin son zamanlarda en çok tercih edilen modelleri geometrik olanlarıdır. Geometrik desenlere sahip olan yün Hint kilimi modern bir dekorasyon yapmanıza olanak sağlamaktadır. Ayrıca geometrik yapıda olan yün Hint kilimi çift taraflıdır. İki yüzü aynı desenli olsa da herhangi bir kirlenme durumunda kolay çözüm imkânı sunmaktadır. İki yüzü aynı desene sahip olması sayesinde evinizin dekorasyonunu bozmadan kolay bir şekilde çözüm bulabilirsiniz.
Yün Hint kilimi tercih ediyorsanız düz renklerde yine perdeniz ile uyum sağlamanız gerektiğini belirtmeliyiz. Bu noktada tam uyumlu renkler veya zıt renklerle dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Ancak eğer geometrik desenli bir halı kullanıyorsanız evinizde mutlaka gümüş renklerde aksesuarlar kullanmalısınız. Gümüş renkli aksesuarlar ile birleşen geometrik desenli yün Hint kilimi modernliğin ve sadeliğin temsilcisi konumunda yer almaktadır.
Yün Hint kilimi bol sabunlu su ile yumuşak bir şekilde temizlenmeye uygun olduğu için yemek odanızda ve sık kullandığınız oturma odalarında kullanılabilmektedir.
Post Halı
Post halı evinizin gerçekten lüks görünmesini sağlayan önemli parçalar olmaktadır. Post halı 2’ye ayrılmaktadır. Biri gerçek post halı diğeri ise yapay post halıdır. Gerçek post halıların mutfak veya salon gibi yerlerde konumlandırılması doğru değildir. Sebebi ise gerçek post halıların sık sık yıkanması yapısında bozulmalara neden olmasındadır. Ancak post halıları evinizin görünür noktalarında konumlandırılması kış dekorasyonu için harika bir fikir olacaktır. Özellikle şömineli bir eve sahipseniz şöminenin önünde konumlandırmanız çok doğru olacaktır. Hem postun kışlık havası hem de şöminenin kışlık havası harika bir görüntü olacaktır. Gerçek post halı konumlandırırken koyu renkte bir post halı tercih ediyorsanız evinizin biraz daha koyu renklerle donatılmış olması gerekmektedir. Bu sayede evinizin klasik ve lüks olmasını sağlarsınız. Ancak gerçek post halıların rengi açık renk ise bu noktada ise evinizin açık renklerle donatılmış olması sadeliği ve şıklığı ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır.
Yapay post halıları evinizin pek çok noktasına konumlandırmanız doğru bir kullanım olacaktır. Fazla ve uzun tüylere sahip olan yapay post halı evinizin havasını değiştirirken aynı zamanda da zemindeki soğuktan sizleri koruyacaktır. Yapay post halı dekorasyonu yaparken mutlaka evinizin hâkim olduğu renklere dikkat etmelisiniz. Eğer zıt bir dekorasyon yapıyorsanız bu noktada evinizin hâkim olduğu renklere aykırı bir renk tercih etmelisiniz.
Peluş Halı
Peluş halı rahatlatan dokusu ile herkesin evinde kullanmak istediği halı modelleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda peluş halı kışın en çok kullanılan halı modelleri arasında yer almaktadır. Sebebi ise peluş halıların yapısı hem çok kalın hem de tüylü olması zemindeki soğukluğu absorbe etmektedir. Peluş halıları evinizde kullanıyorsanız mutlaka koltuklarınızın rengine dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer koltuklarınız koyu renkte ise bu noktada açık renk bir peluş halı kullanmanız kış dekorasyonunuzu çok güzelleştirecektir.
Bu yazımızda sizlere harika kış dekorasyon fikirleri verdik. Kış aylarında evinizin muhteşem bir atmosfere bürünmesini istiyorsanız mutlaka bu fikirleri uygulamanız gerekmektedir.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.