• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Evde Kilim Kullanımı

18.11.2021

 

Kilim kültürümüze ait ve eski zamanlardan günümüze kadar gelmiş olan önemli bir dekorasyon ögesidir. Özellikle salonlarda kullandığımız modeller için birçok güzel seçeneğiz vardır.

Salonunuzu dekore etmek istiyorsanız öncelikle duvar renklerini sonrasında mobilyalarınızı seçersiniz. Halı ya da kilim seçeceğiniz zaman da renk uyumu yakalar ve kendi zevkinizi yansıtması için en doğru ürünü bulursunuz.

Zemin için ince tabanlı ve de etnik desenlere sahip olan bir kilimi kullanmak istiyorsanız öncelikle dekorasyona uymasına ve kaliteli malzemeden üretilmesine dikkat etmelisiniz. Kaymaz tabana sahip olmalı, ısı yalıtımı sağlamalı ve uzun süre kullanabileceğiniz kalitede olmalıdır.

Salon zemininde kullanacağımız kilimler ev dekorasyonumuzu tamamlayıcı olurlar. Kilimleri kullandığınız zaman halılardan farklı olarak dokularının ince olduğunu görürsünüz.

Eğer salonda kullanmak istiyorsanız zemininiz ahşap ise kilimleri kullanmak verimli bir seçenek olur. Ahşap zemin ısı yalıtımı sağladığı için üzerine rahat bir şekilde ince tabana sahip kilimlerden kullanabilirsiniz. Rustik, eklektik, tropikal, Akdeniz, İskandinav gibi birçok farklı desene sahiptirler.

Kendi zevkinize uyan deseni seçerek evinizde farklı bir hava yaratabilir ve şık bir tasarıma kavuşabilirsiniz. Zemininize bağlı olarak farklı renklerde ve desenlerde kilimler kullanabilirsiniz. Oturma gruplarının orta alanında kullanılan küçük boyutlu kilimler evinize sıcak ve şık bir hava katar.

Kilimler modası geçmeyen ve ileride de geçmeyecek olan ürünlerdir. Bu sebeple uzun seneler boyunca kullanabilirsiniz.

Ev Dekorunda Kilim

Eviniz için kilimleri kullanmak isterseniz öncelikle desenine karar vererek nasıl bir dekorasyon oluşturmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Kiliminiz ile dekorasyon arasında dilerseniz renk uyumu yakalayabilir dilerseniz de kontrast oluşturarak farklılık katabilirsiniz.

Evinizde minimal bir tarz yakalamak istiyorsanız eşya sayınız az olduğu için büyük boyutlu kilimler kullanabilirsiniz. Büyük boyutlu kilimler kullandığınızda eşyalarınız ne kadar az olursa olsun alan boş gözükmez. Düz renk modelleri seçerseniz eğer sade bir dekor olacağı için minimal tarzı da bozmamış olursunuz.

Düz renkler sadelik kattığı için evinizde sade bir tarz oluşturmak isterseniz ideal kilimlerdir. Sadelik modern tarza uyumludur ve kültürel bir ögeyi modernlik ile birleştirerek kullanmış olursunuz. Tek renk seçilen kilimler birçok farklı dekorasyon ile uyum sağlayacağından risk de almamış olursunuz.

Soluk renkler de kilimlerde oldukça moda olan bir tasarımdır. Çizgili ve desenli modeller ile evinizde modern bir tarz yaratabilirsiniz. Ortamı ferahlatan renkler ile oturma odanızı nefes alınabilir bir hale getirebilirsiniz.

Kilimler kullandığınız alana sıcaklık katarlar ve modernliğin içerisinde kendinizi sıcak bir yuvada gibi hissedersiniz. Kilim modelleri çok fazla seçeneğe sahip olduğu için her tarza uygun desen ve rengi bulabilirsiniz.

Desenlerde genel olarak iki ya da üç renk kullanıldığında ve yumuşak renkler kullanıldığında ortama klasik bir hava katarlar. İnce tasarımı sayesinde ipek gibi bir his sağlarlar.

Kilimle Benzersiz Dekorasyonlar

Kilimler birçok farklı desene sahiptir ve seçtiğiniz kilimin boyutu ve hangi iplikten üretildiği fiyatı etkileyen unsurlardır. Örneğin ipek kullanılarak üretilen kilimler klasik kilimlere göre daha yüksek fiyatlara sahiptirler.

Farklı stillere kolayca uyum sağlarlar ve temizlikleri de kolaydır. Yün iplikten üretilen modeller de oldukça sık tercih edilir. İskandinav gibi farklı tarzları şık kilimlerle evinizde oluşturabilirsiniz.

Evinizde sıcak bir ortam yaratmak istiyorsanız yumuşak renkler seçebilir ve sadeliği tercih ediyorsanız tek renk kullanabilirsiniz. Kilimlerin son moda geometrik desenli modelleri de modern döneme uyum sağlayan ürünlerdir.

İnce dokusunu koruyan modeller modern tarzlar için uygundur. Genelde monokromatik renkler kullanılır ve geometrik desenler evinize şıklık katar. Kadifeden üretilen kilimler de oldukça sık karşımıza çıkan ürünlerdir.

Parlak ve kaliteli dokusu ile evinizde farklı bir hava yaratırlar ve benzersiz bir dekorasyona kavuşmanızı sağlarlar. Kilimleri farklı model seçeneklerine sahip olduğu için fiyatlar da çok çeşitlidir. Bu sebeple bütçenize uygun olan modeli bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Vintage bir tarz yaratmak istiyorsanız kilimler sizin için ideal dekorasyonlardır. Popüler bir dekorasyon ögesi olan kilimler dikkat çeken ürünlerdir. Evinizde renk uyumu için tamamlayıcı unsurlar olurlar. Ayrıca evlerde kilimler yalnızca zeminde kullanılmazlar.

Farklı alanlarda da kullanılabilen kilimler çok işlevsel ürünlerdir. Evimizde hem geleneksel hem de modern bir hava yaratmak için kullanabiliriz.

 

Kullanımı Kolay Kilimler

Kilimler evimizde antrelerde oldukça fazla kullanılan dekorasyonlardır. Yıkanabilir kilim modelleri ile evinizde ne kadar insan trafiği olursa olsun kiliminizi kolayca temizleyebilirsiniz.

Rustik bir tarz yakalamak istiyorsanız eskitilmiş tasarımlı kilimleri kullanabilirsiniz. Kaymaz zeminleri sayesinde antrede kullanımı güvenli ve verimli olur. Kilimler antre alanına en fazla yakışan ürünlerdir.

Salonunuzdaki mobilyalar açık renkse ya da pastel tonlarına sahipse zemine rengârenk desenlere sahip olan kilimleri kullandığınızda şık bir dekorasyon elde etmiş olursunuz.

Desenli kilimleri büyük ve uzun kullandığınızda istediğiniz ambiyansı tam olarak yakalamış olursunuz. Desenler ve büyük kilimler yaşam alanınızı daha ferah ve geniş gösterirler. Renkli desen kullandığınız için salonunuzda gereksiz aksesuarları da kullanmak zorunda kalmazsınız.

Köşe duvarına asılan kilimler farklı dekorasyon örnekleridir. Hasır kilim gibi farklı modeller mevcuttur. Eğer duvarınızda görünmesini istemediğiniz lekeler varsa şık bir kilimle bu lekeleri güzel bir şekilde saklayabilirsiniz. Duvarınızı güzelleştirmiş ve evinize bir farklılık katmış olursunuz.

Kilimlerin en çok kullanıldığı alanlardan biri de mutfaklardır. Mutfak kilimi kaymaz zemini sayesinde de mutfakta güvenliğinizi sağlar ve işlerinizi kolay bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. Mutfakta kullanılan kilimler boyu uzun eni daha kısa modellerden seçilir.

Bu şekilde zemini tamamen kapatmamış olur ve şık bir dekorasyon yaratmış olursunuz. Ayrıca duvarlardan eşit boşluklar kalacağı için simetrik ve güzel bir görüntü elde edersiniz.

Hol için Kilim

Evimizdeki koridorlar için de uzun model kilimler sık kullanılan dekorasyonlardır. Günümüzde popüler olan ürünlerden biri de siyah beyaz renklere sahip olan kilimlerdir. Eğer evinizdeki koltuklar deriyse siyah beyaz kilimleri kullanmak çok şık dekorasyonlardır.

Deri ile birlikte kullanıldığında gelenekselliği modernlik ile birleştirmiş ve evinizde farklı bir stil yaratmış olursunuz. Yemek odanızdaki masanız ahşap ise zemine siyah beyaz bir kilimi sererseniz otantik bir bölgeye şehir havası katmış olursunuz.

Kilimler genelde iki farklı tarzın birlikte harmanlanmasını sağlar. Çiçek desenli koltuklarınız varsa ve salonunuz feminen bir havaya sahipse siyah beyaz desenli kilimler salonunuza çok yakışır. Vintage tarzındaki eşyaların modern desene sahip kilimler ile oluşturduğu zıtlık güzel bir dekorasyon olur.

Elinizde çok kullanmak istediğiniz bir kilim varsa ama salonunuz için küçükse alt tarafına uygun renklerde bir halı sererek kilimi halının üzerinde kullanabilirsiniz. Bu şekilde farklı bir kullanım elde etmiş olursunuz.

Siyah beyaz renklere sahip olan kilimler çocuk ve genç odalarında da oldukça şık bir kullanım sağlar. Canlı renkler ile tezatlık oluşturan ve modern desenlere sahip kilimler enerjik bir hava yaratırlar. Günümüzde en moda ürünlerden biri olduğu için artık her evde rastlamamız mümkündür. Eğer eviniz beyaz renk ağırlıktaysa siyah beyaz renge sahip kilimler sizin için ideal ürünlerdir. Birçok tarza uyum sağlayabilirler.

Kilim ile Modern Dokunuşlar

Kilimler ve halılar evimizin dekorasyonunda tarzımızı göstermemiz için önemli parçalardır. Doğru bir kilimle yaşam alanınızın havasını tamamen değiştirebilirsiniz. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmiş olan kilimlerin çok fazla sayıda deseni ve modeli vardır. Jüt kilim ve benzeri farklı malzemelerden üretilmiş olan kilimler günümüzde oldukça modadır.

Salonunuzda geometrik şekiller kullandığınızda oldukça modern bir hava yaratabilirsiniz. Farklı ve uyumlu renklerin bir arada kullanılması da evinize canlılık katacaktır. Renklerin dekorasyon için kullanımı en iyi şekilde desenli kilimlerle sağlanır.

Eğer evinizdeki mobilyalar ahşap ağırlıklı ya da antik ise klasik desenli kilimler kullanabilirsiniz. Kilimin yarattığı rüstik hava ile birlikte tarzınız tamamlanmış olur. Kahve tonları ve etnik tarz ile evinizi tam istediğiniz gibi döşeyebilirsiniz.

Salonunuz küçükse kiliminizi açık renkte seçmenizde fayda olur. Açık renk kilimler odayı geniş ve ferah gösterir. Koyu tonlar ise evinizin daha sıcak bir havaya bürünmesini sağlarlar. Koridorunuz için her zaman uzun boyda kilimler kullanmak doğrusudur. Duvar ile arasında boşluk bırakacak şekilde kullanılmalıdır.

 

 

Evde Kilim Kullananlar

Kilimler eski zamanlardan beri insanların evlerinde en çok kullandığı ürünlerdir. Kendi geleneksel ürünümüz olduğu için evdeki havası her zaman başka olur. Doğru kullanım ile evinizi baştan yaratabilirsiniz.

Koridorunuzun geniş gözükmesi için uzun kilimler kullanarak duvarla arasında 20cm olacak şekilde boşluk bırakabilirsiniz. Kapınızın önüne birbirinden güzel desenli kilimlerden yerleştirebilirsiniz.

Kiliminizi kapı önüne yerleştirirken kapıdan en az 50cm önde olması daha faydalı olur çünkü kapı açıldığında kilime denk gelirse yıpratma yapabilir. Evinizi dekore edeceğiniz zaman mobilyalar, duvarlar ve zeminin uyumlu olmasını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Evin ana dekorasyon ögelerini seçtikten sonra da dilediğiniz kadar aksesuar kullanabilirsiniz. İlk başta nasıl bir tarz oluşturmak istiyorsunuz bunu belirledikten sonra uygun ve uyumlu parçaları seçmeniz gerekir. Eğer geniş bir oda görünümü istiyorsanız salonda mobilyaların ortasına desenli bir kilimi kullanmak en ideal yöntemdir.

Desenli bir kilimi kullandığınızda duvarlarınız açık ton renklerde olduğunda oda daha geniş gözükecektir. Kendinizi en iyi şekilde ifade edebildiğiniz bir dekorasyon kurabilirsiniz.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.