• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Ev Dekorasyonunda Patchwork Halı Nasıl Kullanılır?

05.07.2022

Patchwork veya "parçalı çalışma", kilim parçalarını daha büyük bir tasarımda bir araya getirme şeklidir. Daha büyük tasarım, genellikle farklı halı şekilleriyle (farklı renklerde olabilen) oluşturulan yinelenen desenlere dayanır. Bu şekiller dikkatlice ölçülür ve ardından kesilerek diğer farklı desen ve renkteki parçalarla birleştirilir. Temel geometrik şekillerde kesilen parçaların bir araya bir araya getirilmesi oldukça kolaydır.

Patchwork halı, zeminlerinizi dönüştürmek için harika bir fikir. Aynı zamanda ev dekorasyonuna renk getirmenin yaratıcı bir yoludur. Farklı kilim veya halı parçalarından özenle dikilmiş patchwork halılar birinci sınıf kalitededir ve her evde kuşkusuz göz alıcı görünür. Cesur, modern ve bakımı kolaydır. Eviniz için bir tane almak için daha fazla nedene mi ihtiyacınız var?

Modern bir evi öngörülebilir estetik ve taklitçi fikirlerden kurtarmak için patchwork halı tasarımlarına göz atabilirsiniz. Zengin renkler ve yumuşak, organik formlarla çizilen bu patchwork halılar, bir alanı canlandırmak için büyüleyici geometriler ve dinamikler sunuyor.

Patchwork Halılar – Antik Kültürleri Evinize Getirin

Patchwork, yorganlar, giysiler ve halılar da dâhil olmak üzere birçok üründe yaygındır. Patchwork'ün bildiğimiz en eski örnekleri Mısır'daki mezarlarda ve Çin'in erken çağındaydı. Patchwork tarih boyunca kullanılmaya devam etti ve tasarım stili bugün popülerliğini halen koruyor. Bir bütün oluşturmak için birkaç farklı tasarım fikrini bir araya getirmenin harika bir yoludur.

Patchwork'ün özellikle popüler bir halı stili olduğu yerler arasında ilk sırada Türkiye geliyor şüphesiz. Doğu kültüründen farklı tasarımlar, her evi aydınlatabilecek çekici bir patchwork halıda bir araya getirilir. Bir patchwork halı, herhangi bir evin iç tasarımına mükemmel bir katkı sağlar.

Patchwork Halı Nasıl Yapılır?

Farklı patchwork halıların oluşturulmasında kullanılan biraz farklı yöntemler ve malzemeler vardır ancak temel süreç benzerdir. Yeni oluşturulmuş ya da diğer kilim veya halılardan geri dönüştürülmüş yamalar bir desteğe yapıştırılır.

Destek genellikle rengi çıkarılmış başka bir hasır parçasından yapılır. Bu, patchwork halıların yüksek düzeyde dayanıklılığa sahip olma eğiliminde olduğu anlamına gelir. Bu, özellikle kalabalık bir evde önemli bir fayda sağlayabilir. Parçaları takma işlemi genellikle, desteğe doğru yerde takıldıklarından emin olmak için etiketli yamalar ile elle dikiş kullanılarak tamamlanır. Sonuç, etkileyici bir bütün oluşturmak için farklı renkleri ve tasarımları birleştiren güzel tasarıma sahip bir halıdır.

Bir Patchwork Halının Karakteri

Karakterli yer döşemesi söz konusu olduğunda, patchwork halı el dokuma gibisi yoktur. Dahil edilen yamalar, onlarca yıllık halı veya kilimlerden bile alınabilir. Yamalar, geçmişi bugünle harmanlamaya yardımcı olur.

Patchwork halılar ayrıca herhangi bir evde sayısız farklı özellik içerebilir. Sıcak ve çekici bir his yaratmak için ahşap veya taş zemine patchwork halı yerleştirebilirsiniz. Halı, soğuk kış akşamlarında şöminenin önünde kıvrılmak için de harika bir ortam sunar. Bir renk sıçraması sağlamak için düz bir halıfleks üzerine patchwork bir halı da kullanabilirsiniz.

Eski Halıları Geri Dönüşüme Kazandırmak

Gezegenin doğal kaynaklarının çoğunu tüketmeye yakın olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Ayrıca birçok üretim sürecimizle çevreyi kirletmeye devam ediyoruz. Bu nedenlerden dolayı mümkün olduğunca geri dönüşüm yapmak her zaman için en mantıklı seçenektir.

Her patchwork halı geri dönüşüm kullanımını içermez, ancak çoğu bu sayede üretilir. Artık kullanılabilir durumda olmayan, ancak bazı parçaları iyi durumda olan kilim parçaları bir araya getirilerek son derece dayanıklı ve yaratıcı tamamen yeni bir halı oluşturulur.

Bir halı tasarlamak için patchwork kullanmak, gezegeni korumaya yardımcı olurken aynı zamanda benzersiz bir ürün yaratmanın mükemmel bir yoludur.

Neden Bir Patchwork Halı Satın Almalısınız?

Hala bir patchwork halı satın almanın sizin için iyi bir fikir olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Karar vermenize yardımcı olması için faydalarını özetleyelim.

  • Patchwork halılar, tamamen yeni bir tasarım fikri yaratmak için farklı tasarım stillerini ve renkleri birleştirir.
  • Bir patchwork halı yüksek düzeyde dayanıklılığa sahiptir, bu nedenle kalabalık bir evde koridor, salon gibi yoğun trafikli alanlarda kullanım için mükemmeldir.
  • Evinizde bir patchwork halıya sahip olmak, herhangi bir odada bir odak noktası oluşturabileceğiniz anlamına gelir.
  • Doğu kültürünü temsil eden patchwork halılar özellikle popülerdir ve bu kültürün bir kısmını kendi evinize getirmenize yardımcı olabilir.
  • Birçok patchwork halı, geri dönüştürülmüş kilim veya halı parçaları kullanılarak oluşturulur. Bu, onların yaratılmasının çevre üzerinde diğer birçok zemin kaplamasının yaratılmasından daha az etkisi olduğu anlamına gelir.
  • Umuyoruz ki geleneksel doğu kültürünü bir patchwork halı ile evinize getirmenin ne kadar faydalı olduğunu görebilirsiniz. Bir patchwork halıya yatırım yaparak evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz.

1. Yatak Odası

Yatak odanızda patchwork halı kullanmak tamamen ışıklar, detaylar ve renklerle oynamakla ilgilidir. Bununla birlikte cesur ve çarpıcı bir seçenek tercih ettiğinizden emin olun. Bu halıların iki kez boyanmış olması renkleri güzelleştirir ve daha da öne çıkmasını sağlar.

Halıyı pencerenin veya başka bir doğal ışık kaynağının yanına koyduğunuzdan emin olun. Işık, halının çiçekli ve geometrik desenlerini tüm güzelliğiyle parlatacak. 

2. Salon

En dayanıklı malzemelerden ve en çevre dostu seçeneklerden biri olan patchwork halı, oturma odası için de mükemmel bir alternatiftir. Yaya trafiğinin en yoğun olduğu oda olarak, salon, tüm bu trafiğe dayanabilecek ve günün sonunda hala nefes kesici görünecektir.

3. Mutfak

Mutfakta, kendinizi en lezzetli yemekleri yapmaya adamak ve rahatlamak için huzurlu, yatıştırıcı ve rahatlatıcı hissettiren bir halı isteyeceksiniz. Pamuk, keçi kılı ve yünden yapılmış parçalardan oluşan bir patchwork halı bu nedenle mutfak için en iyi seçenektir.

Mutfakta minimalizm esastır, bu nedenle bu alanda merkezi bir nokta olarak tek bir halı fazlasıyla yeterlidir. Onu mutfağın ortasına koyun ve aileniz için en sevdiğiniz yemeği hazırlarken görüntüsünün tadını çıkarın.

Artık evinizde patchwork halıları şekillendirmek için en iyi ipuçlarını bildiğinize göre, onu hangi odaya yerleştireceğinize karar verdiniz mi?

Deri Patchwork Halı

Halılar, zeminlerinizi ve iç mekânlarınızı güncellemenin ve değiştirmenin kolay bir yoludur. Yaşamınız için sığır derisi patchwork bir halı seçebilirsiniz. Zarif görünüme sahiptir. Boyuta ve oluşturmak istediğiniz genel temaya bağlı olarak, bir patchwork halı satın almadan önce birkaç seçeneği göz önünde bulundurmanız gerekir. Deri patchwork halı seçerken, renk ve desen hakkında dikkatlice düşünün. Nötr mobilyalara ve rengârenk duvarlara sahip bir oturma odasına patchwork halılar ile renk katabilirsiniz. Benzer şekilde, nötr renkte inek derisi patchwork halılar, çok yönlü bir alanı rahatlatmanın harika bir yolu olabilir. Deri patchwork halılar her zaman iddialı bir parça olmakla birlikte geleneksel zeminleri endüstriyel ev dekoruyla güzel bir şekilde harmanlayan modern bir unsura dönüştüren gerçek bir gösteridir.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.