• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Çocuk Odalarında Peluş Halı Kullanımı

18.11.2021

Çocuk odası evimizin en çok özendiğimiz ve dekorasyonunda dikkatli olmamız gereken alanlardır. Çocuk odasında dikkat etmemiz gereken hususlardan biri de halı seçimidir.

Peluş halıların kullanımı dikkat çeken bir ürün olduğu için oldukça verimlidir. Yumuşak ve uzun boylu tüyleri ile hem ayakları her zaman sıcak tutar hem de çocuklar her zaman terlik giymeyeceği için onları hastalıklardan korumuş olurlar.

Kaymaz tabanlı halı modelleri ile çocuğunuz her zaman güvende olur. Her zemine uyum sağlayan modellerdir. Yumuşak bir dokusu vardır ve ipliklerinin kaliteli olması nedeniyle parlaklık da taşır. Birçok renk ve modele sahiptir. Odada kullanmak istediğiniz alana göre farklı ölçülerde olabilirler.

Peluş halılar hem dekor olarak hem de klasik halı çeşidi olarak kullanılan ürünlerdir. Kaliteli malzemeden üretilmiş olması uzun tüylü olduğu için tüylerinin dökülmemesi açısından önemlidir. Satın almadan önce halının kalitesinin ve malzemelerin kontrol edilmesi bu sebeple faydalı olur.

Kaliteli malzemeden üretilen bir halı aldığınızda uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Tüy dökmemesi de sağlıklı bir kullanım olmasını sağlar. Peluş halı çeşitlerinin tüyleri sorun çıkarmaz ve ilk satın alındığında bir miktar dökse de sonra tamamen sağlıklı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çocuğun odasına kullanmak üzere halı seçerken farklı renk ve model seçenekleri arasından istediğinizi alabilirsiniz. Odanın genel olarak dekorasyonuna ve rengine uyum sağlaması önemlidir.

Peluş Halı Kullanımı

Peluş halı çeşitleri konforlu bir kullanım sağlar. Çocuk odasında kullandığınızda sabah kalktığında çıplak olan ayakları ile bile halıya basabilir. Tüylü yapısı ile ayaklarını her zaman sıcak tutacaktır.

Renk olarak açık renkleri tercih ederseniz temizliği bir nebze daha teferruatlı olabilir. Pembe, turkuaz gibi farklı ve canlı renklerden tercih edebilirsiniz. Eğer krem gibi sade renkleri istiyorsanız temizliğe her zaman daha çok dikkat etmeniz gerekir.

Kaymaz tabanının büyük avantaj sağlaması evlerde pelüş halıların kullanımını da arttırmıştır. Malzemesi yoğun olmasına karşın yapısı oldukça hafiftir. Bu sebeple kolay bir şekilde kaldırıp silkeleme yapabilirsiniz. Temizliği pratik olduğu için halıların kullanımı sizi yormaz.

Uzun tüylere sahip olması doğru bir temizlik yöntemi kullanıldığında size kolaylık sağlar ve tamamen temizlendiğinden emin olursunuz. Öncelikle pelüş halınızı yıkayabilirsiniz. Eğer çamaşır makinesine sığacak boyutta bir halıysa etikette yazan ısı derecesine uymak kaydıyla halınızı makinede yıkayabilirsiniz.

Makine kullanımı özellikle açık renkler için daha uygundur ve temizliği daha kolay yapmanızı sağlar. Halınızın üzerine leke bırakabilecek bir madde dökülürse öncelikle o bölgeye tampon uygulamanız gerekir. Sonrasında yeniden makineye yıkamak üzere atabilirsiniz. Tüylerini elektrikli süpürgenin ucuyla nazik bir şekilde her gün süpürerek tüylerin alt kısmında toz birikmesinin önüne geçebilirsiniz.

Yıkama ve temizleme konusunda halınıza zarar verecek bir durum yapmazsanız halınızı seneler boyunca aynı verimle kullanmaya devam edersiniz.

 

Peluş Halı Nasıl Yıkanır?

Peluş halınızı yıkama bittikten sonra ve halınız kuruduktan sonra dilerseniz tüylerini nazik bir şekilde fırçalayabilirsiniz. Bu şekilde tüyler daha kabarık ve yumuşak bir hale gelecektir.

Tarama işlemine öncelikle tüyleri ters istikamette tarayarak başlayın ve sonrasında doğru yöne tarayarak bitirin. Çamaşır suyu gibi kimyasal madde içeren malzemeleri halınızda kesinlikle kullanmamalısınız. Zemin ıslak ise halıyı zeminin kuruduğundan emin olmadığınız sürece sermemelisiniz.

Halı seçerken ölçüsünün ne olduğu, modeli fiyatların da belirlenmesini sağlar. Birçok farklı modelleri olduğu için fiyat seçenekleri de fazladır. Peluş halılar anti alerjik özelliği taşır ve bu şekilde çocuğunuzun sağlığını da korumuş olurlar. Yanmaz özelliği ile odayı daha güvenli kılarlar. Peluş halı oval, dikdörtgen, kare gibi farklı modellerde olabilir.

Çocuğunuzun odası için sevimli hayvan şekillerinde pelüş halıları tercih edebilirsiniz. Tavşan, köpek, koyun, kedi ve birçok farklı hayvana ait tasarımlar oldukça eğlenceli ve şık modellerdir. Bazı halılar da post görünümünde olurlar ve odaya ayrı bir hava katarlar.

Tozlanmaya karşı halınızı kolayca çırparak temizleyebilirsiniz. Hafif malzemeden üretildiği için taşımakta ve silkelemekte sıkıntı yaşamazsınız. Halılardaki tüylerin boyları genel olarak 1,5 cm olur. Dilerseniz sipariş için özel bir tasarım isteyebilir ve kendinize özel bir halıya sahip olabilirsiniz. Halılarda kabartma yöntemi de kullanılır ve farklı bir dekorasyon ögesi olur.

Peluş Halı Modelleri

Kaliteli malzemeden üretilen pelüş halıların birçok farklı modeli vardır ve her türlü tarza uyum gösterirler. Halınızı yıkamak için de bu sebeple kaliteli şampuan kullanmanız gerekir.

Halının yapısı narin olduğu için temizlerken de narin olunmalıdır. Eğer halı yıkama firması kullanacaksanız onlar da pelüş halılara özel yöntem kullanırlar. Çocuğunuzun odasına halı seçerken ekstra dikkatli ve özenli davranmanız gerekir.

Özellikle çocuk sürekli halının üzerinde oyuncaklarıyla oynayacağı için cildini tahriş etmeyecek kaliteli malzemeden yapılmış bir halı olmalıdır. Çocuk odası içerisindeki halı her zaman hijyenik olmalıdır. Yumuşak tüylü ve anti bakteriyel yapısıyla pelüş halılar bu sebeple en çok kullanılan modellerdir.

Eğer çocuk odasında anti bakteriyel olan bir halı kullanmazsanız bu çocuğunuzu hasta edebilir. Çünkü çocuk oynarken elleri halıya değer ve sonra kendi ağzına sürecektir.

Çocuk odasında kullanacağınız halı evin diğer bölgelerine göre daha hızlı kirlenir. Bu sebeple hafif yapılı ve kolay taşınan pelüş halılar temizliği sık yaparken yorulmanızı engeller. Halının leke tutmayan cinsten olması da oldukça önemlidir. Dayanıklı olması uzun seneler boyunca güven içerisinde kullanmanızı sağlar.

Çocuğunuzun odasındaki halıyı yıkama firmalarına verecekseniz firmanın hijyenik bir ortamda yıkama yaptığından emin olmalısınız. Uzun tüyleri ve yumuşak yapısı ile çocuğunuzun cildine asla zarar vermez. Pamuk ipleri ile dokunan halı modellerini seçerseniz daha çok verim alırsınız.

Peluş Halı Kullanıcı Yorumları

Çocuk odası için halı tercih ederken halının sentetik madde barındırmamasına dikkat etmeniz gerekir. Bu şekilde çocuğunuzun cildini korumuş olursunuz. Kaymaz tabanlı halı ile de her zaman güvende olur.

Çocuklar çok fazla koştuğu için eğer kaymaz taban olmazsa istenmeyen kazalar yaşanabilir. Görünüş olarak şık ve sevimli desenler ile canlı renkler kullanarak modern bir tarz yaratabilirsiniz.

Canlı renkler seçerseniz çocuğunuzun hayal dünyası için de olumlu bir tarz yaratmış olursunuz. Doğal renkleri kullanmak çocuk odası için daha faydalıdır. Çocuk odasında halı kullanacağınız zaman eğer zeminde oynarken çok vakit geçiriyorsa duvarda arasında boşluk kalmayacak şekilde tüm odayı kaplatabilirsiniz.

Çocuk odası için halı alacağınız zaman güvenilir ve kaliteli malzemeden üretim yapan bir yerden aldığınızdan emin olmalısınız. Odada kullanacağınız halı için en önemli özellik muhakkak yumuşak olmasıdır.

Halınız ne kadar yumuşak olursa çocuğunuz da tehlikelerden o kadar korunmuş olur. Oyun oynadığı sırada düşerse ve zeminde sert bir halı varsa daha büyük yaralanmalar meydana gelebilir. Yumuşak olduğunda ise enerjisi kesilmiş olur ve çocuğunuz daha güvende olur.

Renkli halı modelleri ile çocuğunuz için rengârenk bir dünya yaratabilirsiniz. Eğlenceli ve dinamik renkler ile çocuğunuz odasında oynarken asla sıkılmaz ve oyunları daha eğlenceli bir hale gelir. Çocuğunuz ergenlik dönemindeyse daha koyu tonları tercih etmeye başlayabilirsiniz. Her çocuk yaşına uygun modeller vardır.

Peluş Halı Bakımı

Peluş halı modellerini temizlemek istiyorsanız çırpma hareketi ile temizlemek en işe yarayan yöntemlerden biridir. Hafif bir yapıya sahip olduğu için halınızı kolayca kaldırıp çırpabilirsiniz.

Dilerseniz elinizle dilerseniz de ince yapıda bir çubuk kullanarak halınızı çırpabilir ve tozlardan kurtulabilirsiniz. Pamuk halı çırparken nazik olmalı ve halınızın yapısına zarar vermemelisiniz.

Gırgır kullanımı da halı temizliği için ideal bir yöntemdir. Halınızı temizlendiğinden emin olduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Her zaman nazik davrandığınızda tüyler parlak kalacak ve hijyenik bir kullanım olacaktır.

Halınızı temizlemenin bir başka yolu da mop kullanmaktır. Çok fazla miktarda ıslatmadan hafif bir şekilde halınızı mop ile temizleyebilirsiniz. Arap sabunu halıların temizliğinde oldukça sık kullanılan bir malzemedir. Eğer tamamen bir temizlik istiyorsanız temizlik firmaları ile de çalışabilirsiniz.

Çocuğunuzun odasını dekore ederken öncelikle halınızın nasıl olacağına karar vermeniz gerekir. Eğer küçük yaşta bir çocuğunuz varsa tüm zemini kaplayan bir halı kullanabilirsiniz. Böylece çocuğunuz zeminin soğukluğundan korunmuş olur. Yumuşak yüzeyler cildini korur.

Peluş Halı Çeşitleri

Günümüzde en çok kullanılan halı modellerinden biri olan pelüş halılar çocuk odaları için de ilk seçilen modellerdir. Uzun tüyleri ve yumuşak yapısı ile odayı sıcak tutarlar ve çocuğunuzun ayaklarının üşümesini engellerler.

Anti bakteriyel oldukları için hastalıklardan korurlar ve kaymaz tabana sahiptirler. Kimyasal madde içeren hiçbir ürünü çocuk odasında kullanmamalısınız. Bir ürünün üzerinde sentetik olduğu yazıyorsa ürün kimyasal madde içeriyor demektir.

Halınızı ilk kez aldığınızda ve serdiğinizde öncelikle camları açarak odayı havalandırmak faydalıdır. Halılar ilk alındıklarında doğal olarak tüy yaparlar ve bu tüyler bittiğinde güvenli bir şekilde kullanmaya başlanabilir.

Çocuk odasındaki halının kolay temizlenir olması da oldukça önemlidir. Peluş halı modellerini dilerseniz çamaşır makinesinde de yıkayabilirsiniz. Normal zamanlarda her gün süpürebilirsiniz ve nemli bir bezle silerek tozlardan kurtulabilirsiniz.

Halınız dayanıklı olursa çocuğunuz ergen yaşlarına gelene kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Kaliteli malzemeden üretilmiş halı kullanmak uzun vadede pratik olacaktır. Halınızı sonraki çocuğunuz için de saklayarak yeniden kullanım sağlayabilir ve yararlanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Üretildiği Malzemelere Göre Halı Çeşitleri

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.