• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Çevreci Halılar ile Dünya İçin Doğru Seçim Yapalım

01.11.2022

Çevre Dostu Halılar ile Dünya İçin Doğru Seçim Yapalım

Günümüzde çevre bilincinin artmasıyla hayatımızın her alanında çevre için zararlı olmayan çözümler üretmeye çalışmaktayız. Bu bağlamda evlerimizde kullandığımız halılarında çevreye zarar verdiği gözlemlenmiştir. Bu dünyada yarınlarımızı düşünüyorsak ve ilerleyen nesillere temiz bir dünya bırakmak istiyorsak mutlaka hepimiz bir şeyler yapmalıyız. Bu bağlamda her evde kullanılan halıların çevre dostu halı olarak yenilenmesi doğru olacaktır. Çevre dostu halı modelleri sayesinde hem çevreye zarar vermemiş oluruz hem de kendimize zarar vermemiş oluruz. Çevre üzerinde olumsuz etkisi gözlemlenen pek çok şeyin insanlar üzerinde de olumsuz etkileri olduğu gözler önüne serilmiştir. Özellikle gün içerisinde sürekli olarak temas halinde olduğumuz halıların insan sağlığına zarar vermesi kötü sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bu yazımızda sizlere çevre dostu halılar ile ilgili detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.

Çevre Dostu Halı Nedir?

Çevre dostu halı az önce de bahsettiğimiz gibi hem çevreye zarar vermeyen hem de insan sağlığını olumsuz etkilemeyen halı modelleridir. Çevre dostu halı almak eviniz ve sizler için hiçbir dezavantaj sunmamaktadır. Bu sayede çevre dostu halı alırken gönül rahatlığı ile halı alabilirsiniz.

Çevre dostu halıların en büyük özelliği kullanım ömrünün tamamlanmasının ardından geri dönüştürebiliyor olmasıdır. Günümüzde kullanılan ve çevre dostu olmayan halıların hemen hepsi doğaya zarar verecek şekilde yakılarak imha edilmektedir. Bu imha işlemi sonucunda atmosfere çıkan gazla ozon tabakası için oldukça zararlıdır. Ancak çevre dostu halılarda böyle bir durum kesinlikle söz konusudur. Değildir doğal ve yenilenebilir maddelerden oluşturulan çevre dostu halılar sayesinde halılar geri dönüştürülebiliyor. Bu hem çevreye katkı sağlamaktadır hem de milli sermayeye katkı sağlamaktadır.

Çevre dostu halıların sağlığa zararlı olmadığından bahsetmiştik. Bunun sebebi ise sağlıksız olan kimyasal ve diğer bileşenler kesinlikle çevre dostu halılarda bulunmamaktadır. Halılarda renk tutması, köşelerin tutturulması, tabanın tutturulması ve halıyı oluşturan maddelerin birbirine tutturulması için çok sayıda kimyasal madde kullanılmaktadır. Bu kimyasal maddeler insanlar ile etkileşime geçtiği zaman kanserojen bir hale dönüşmektedir.

Çevre dostu halılar için günümüzde çok fazla çalışma yapılmaktadır. Bunlardan ilki geri alma programlarıdır. Geri alma programları sayesinde çevre dostu halı modelleri sizlerden geri alınıyor. Üstelik bu geri alma programı ile çevre dostu halı modelleri alabiliyorsunuz veya karşılığında bir ücret alabiliyorsunuz.

Çevre Dostu Halı Modelleri Nelerdir?

Çevre dostu halı almak isteyenler hangi halıların çevre dostu halı modelleri olduğunu merak etmektedir. Çevre dostu halı modellerinin neler olduğunu inceleyelim.

İskandinav Halı

İskandinav halı özellikle son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmeye başlamıştır. İskandinav halıları evinizin her yerinde kullanabilme özelliğine sahip olması diğer halılardan bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Modern İskandinav desenlerinin evinize vereceği modernlik ve şıklık sizleri adeta büyüleyecektir. Aynı zamanda modern desenli İskandinav halılarını dört mevsim evinizde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Peki, çevre dostu olan İskandinav halısının özellikleri nelerdir?

İskandinav halıları % 100 pamuktan yapılmaktadır. % 100 pamuk yapısı sayesinde dokusu muhteşem bir hissiyat oluşturmaktadır. Pamuklu yapısı sayesinde dönüşüme uygun olan İskandinav halısını evinizde görmekten mutlu olacaksınız.

İskandinav halıları el dokumasıdır. El dokuması olması sayesinde çok daha kaliteli bir şekilde yapılmıştır. Aynı zamanda el dokuması halıların normal halılara oranla çok daha şık bir görüntüsünün olduğunu belirtmeden geçmeyelim. El dokuması olması makinanın yapacağı hataların sıfıra inmesi anlamına da gelmektedir.

İskandinav halılarının % 100 pamuklu yapıya sahip olduğunu söyledik. % 100 pamuklu yapısı koku yapmamasını sağlamaktadır. Evimizde bulunan halıların koku yapması çok kötü bir durumdur. Aynı zamanda evimizde bulunan halıların bir kere koku yapması sürekli koku yapması anlamına gelmektedir. Koku yapan halıların kullanılmadığında rulo halinde sarılıp kaldırılması kokunun daha fazla artması anlamına gelmektedir. Ancak İskandinav halılarında böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Kesinlikle koku yapmayan yapısı sayesinde İskandinav halısını kullanmaya bayılacaksınız.

İskandinav halıları boyama dediğimiz baskı şeklinde üretilmemiştir. Yani üzerinde bulunan renkler ve desenler doğal bir şekilde el emeği olacak şekilde yapılmıştır. Baskı veya boyama yapılan halıların en büyük problemi daha sonrasında renk vermesi olmasıdır. Renk veren halılar hem ev sakinlerinin kıyafetlerine zarar verir hem de canlılığını zaman içerisinde kaybeder. Bu nedenle İskandinav halısı çevre dostu yapısının yanı sıra ilk günkü canlılığını uzun süre korumaktadır.

İskandinav halılarının koku yapmaması aslında anti bakteriyel yapıya sahip olmasıdır. Anti bakteriyel yapısı sayesinde İskandinav halısında hem bakteri üreyemez hem de güve sorunu kesinlikle olmaz.

Astım hastaları ve solunum yolu rahatsızlığı olan hastaların anti alerjik halılar tercih etmesi gerekmektedir. İskandinav halıları anti alerjik yapıdadır ve solunum yolu rahatsızlığı olan ve alerjisi olan herkesin kullanımına uygundur.

İskandinav halısın el dokuması olması sayesinde tüylenme kesinlikle yapmamaktadır. Halıların en büyük sorunlarından bir diğeri ise tüylenme yapmasıdır. Tüylenme yapan halı kısa bir süre içerisinde kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

İskandinav halıları yıkanmaya dayanıklıdır. 30 dereceye kadar yıkama yapılabilmektedir. Üstelik süpürge ile süpürülmeye de son derece müsaittir.

El Dokuması Halı

El dokuması olarak adlandırılan diğer halılarda çevre dostu halı modelleri arasında yer almaktadır. Çevre dostu halıların büyük bir kısmı el dokuması olarak üretilmektedir. El dokuması halılar pamuktan üretildiği için çevreye herhangi bir zararı olmamaktadır. Ayrıca el dokuması halıların insan sağlığına da en ufak bir zararı bulunmamaktadır.

El dokuması halıların diğer bir özelliği ise herhangi bir kimyasal madde kullanılmamış olmasıdır. El dokuması halılar halı ustaları tarafından hiçbir ek madde kullanılmadan özenle dokunmaktadır. Bu sayede insan sağlığına zarar verecek hiçbir kimyasal madde el dokuması halıda bulunmamaktadır.

Çevre Dostu Halı Kullanımın Sağlığı Avantajlar Nelerdir?

Çevre dostu halı modellerinin kullanımı pek çok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajları sıralayalım.

İlk avantajı çocuklu aileler içindir. Çocuklar sürekli olarak yerlerde oyunlar oynar hatta emekleyen çocuklar yerlerde gezinir. Bu nedenle halıların çocukların sağlığına zararlı olmaması gerekmektedir.

Çevre dostu halılar sayesinde evinizde kesinlikle halı kokusu olmaz. Halılar koku yaptığı zaman çok ağır bir koku yapmaktadır. Ancak çevre dostu halılar koku yapmamaktadır.

Çevre dostu halı modellerini tercih ediyorsanız kullanım ömrünü tamamladıktan sonra geri alma programından yararlanabilirsiniz. Bu program sayesinde yeni alacak olduğunuz halıda ciddi bir finansal destek sağlanmış olur.

Çevre dostu halılar sadece insanlar için değil aynı zamanda evcil hayvanlar içinde oldukça zararsızdır.

Çevre dostu halılar yıkanmaya ve süpürülmeye son derece uygundur. Bu sayede çevre dostu halıların kirlenmesi durumunda rahatlıkla temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Çevre dostu halıların en büyük avantajı aslında herhangi bir dezavantajı olmamasıdır. Bu sayede gönül rahatlığı ile alım yapabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere çevre dostu halılarla ilgili detaylı bilgiler verdik. Siz de küresel ısınmayla karşı karşıya kalan dünyaya katkınız olsun istiyorsanız ayrıca çevre dostu halıların sunduğu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız mutlaka çevre dostu halı modellerine bakmanızı önermektedir.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.