• Şubat Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Çeşitlerine Göre Halı Temizlik Reçeteleri

30.03.2021

Bambu Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı;

 Bambu halılar da tıpkı diğer halılar gibi periyodik olarak temizlenmeliler. Eğer bambu halıyı evinizde temizleyecekseniz bilmeniz gereken bazı tüyolar var. Bu tüyolar sayesinde bambu halılarınızı uzun süre kullanabilirsiniz.

Bambu halılar elektrikli süpürge ile halı ipliğinin uzandığı yöne doğru süpürülmelidir. Elektrik süpürgesi dışında lekelerden kurtulmak için elde temizlik yapmak da mümkün.

Bambu Halı

 Bambu halı temizliğinde öncelikle halı yüzeyini nemli ve temiz bir bezle silin. Bulaşık deterjanı ve su çözeltisi ile lekeleri temizleyin. Kalıntıları gidermek için de eğer balkonunuz buna müsaitse hafifçe çırpın. Ağır mobilya ya da eşyaların bambu halılarınızın üstüne gelmesini engelleyin; bu ağırlıklar halıya büyük zararlar verebilir. Ayrıca bu halılarınızı doğrudan güneş alan bir açıda bırakmamaya dikkat edin. Eğer direkt güneş alıyorsa da periyodik aralıklarla yönünü değiştirin.

Yün Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı;

Yün lifi doğal bir elyaf türü olmasından dolayı liflerin kırılması, kir ve kalıntıların halı yüzeyinin altında birikmesi yaygındır.Bu sebepten dolayı düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Doğal elyaflarının bir sorunu da halı yüzeyinden liflerin dışarı doğru çıkmasıdır bu lifleri çekmeyin; halının dibine doğru itmeye özen gösterin.

Yün Halı
 

Bu sorunu hallettikten sonra leke temizliğini geçebiliriz, bu aşamada halının kenarından başlayarak soğuk su ve yün deterjanıyla fazla güç uygulamadan yün liflerini kırmamaya özen göstererek temizleyin. Bu işlemi lekeler çıkana kadar tekrarlayabilirsiniz.

İşlem sonrasında halımız kurutulmalı ama bu işlem için ürünü direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Bu aşamada ekstra özenli olmalısınız yünün doğal yapısı gereği renginde solma meydana gelebilir. 

 

Viskon Halı Temizliği Nasıl Yapılmalı;

Viskon, yapısı gereği yumuşak ve parlak bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde ipek görünümüne yakınlığından dolayı genel olarak tufted (kişiye özel) üretiminde kullanılan bir malzemedir.

Viskon Halı

 

Viskon ürünler neme karşı çok hassastır. Neme maruz kaldığında sağlamlığını yitirebilmektedir. Bu sebeple halılar olabilecek en az suyla temas ettirilerek temizliği yapılmalıdır. Yanlış kullanılabilecek kimyasallar iplerde kopmalarda neden olabilir.

Leke üzerine beyaz sabununu köpürterek silebilir sonrasında kurulama beziyle fazlalığını alabilirsiniz. Sert bir malzemeyle (fırça, sert uçlu süpürge) halıya fazla güç uygulaması bu malzeme için uygun değildir. Son olarak açık bir alanda tamamen kuruması beklenmelidir.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.