• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

Beyaz Halılar Eviniz İçin Doğru Bir Tercih Mi?

20.06.2022

Halı, kolay bakımı, rahatlığı ve sıcaklığı nedeniyle en popüler döşeme seçeneklerinden biridir. Halınızın stilini ve rengini seçmek çoğu zaman zorlu bir karardır. Halı, evinizin görünümünü ve hissini tamamen değiştirebilir ve bir süre birlikte yaşamak zorunda kalacağınız bir seçimdir. 

Yeni halı satın almak birçok kararı içerir. Halının stili, halının üretildiği malzeme seçimi, doku, desenler, fiyat ve son olarak renk bu karası etkileyen başlıca faktörlerdir. Halınızın rengine karar vermek oldukça zordur. Tek yapmanız gereken küçük bir renk örneği olduğunda, belirli bir rengin tüm odayı nasıl dolduracağını hayal etmek olacak. Dekorasyonun bozulmaması için kesinlikle yanlış bir renk almak istemezsiniz. Her dekorasyon fikrine kolay uyum sağlayan beyaz halılar eviniz için doğru bir tercih mi gelin birlikte öğrenelim…

İlk Önce Hangi Renkleri Seçmelisiniz?

Yepyeni bir ev dekore ediyor ve döşüyorsanız, herhangi bir oda için renk seçmeniz gereken üç ana bileşeni vardır: halı, duvar boyası ve mobilyalar. Tabii ki, yatak odası takımları, kanepeler, perdelerde unutulmamalıdır. 

Evin ana yaşam alanlarında önce kanepenizi seçin. Kanepe renk seçenekleri genellikle çok daha sınırlıdır. Her stil yalnızca bir veya iki renkte olabilir.

Yatak odasında ise önce halıyı seçmelisiniz. Yatak takımları için renk seçenekleri hemen hemen sınırsızdır diyebiliriz. Bu nedenle seçtiğiniz renk şemasına uygun bir halı ya da diğer eşyaları kolaylıkla bulabileceksiniz. 

Şüpheye Düştüğünüzde Nötr Renkleri Tercih Edin

Beyaz gibi cesur bir renkte halı satın almaktan endişeleniyorsanız, yalnızca görünüşünü beğenmediğinize karar vermek için daha nötr bir tonda kalın. Odanın başka yerlerinde renkleri kullanın. Boya, mobilya, yatak odası takımı, kırlentler, dekor, kilimler, lambalar vb. parlak renkli halı yatırımı olmadan bir odaya renk sıçramaları getirmenin tüm kolay yollarıdır.

Halı renkleri için mevcut trendler, ten rengi, gri ve bej tonları dahil toprak tonlarını içerir. Nötr renkler her şeyle gidecek, bu nedenle yaşam alanınızın görünümünü değiştirirseniz halı yine de harika görünecektir. Ve nötr renkler sıkıcı olmak zorunda değil! Döşemenize derinlik ve doku eklemek için bir friz veya ilmek stili seçin.

Desenli tercihler

Nötr tonlu veya beyaz bir halıyı renklendirmenin bir başka harika yolu desenli halılar satın almaktır. Çekici olmanın ve zeminlerinize biraz daha çeşitlilik katmanın yanı sıra, desenli halılar, kiri ve küçük kalıntıları maskelemeye yardımcı olur, böylece halılarınız öyle değilken bile güzel ve temiz görünür.

Yaşam Tarzınızı Aklınızda Tutun

Çok açık ve çok koyu halı renkleri, nötr tonlu halı renklerinden daha fazla tiftik, kir ve dökülme gösterme eğilimindedir, bu nedenle halı seçerken ve yerleştirirken bunu aklınızda bulundurun. Örneğin, saf beyaz halı zarif ve sofistike görünebilir, ancak çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa, çok kısa sürede lekeler görmeye başlayacaksınız.

Aynı şey, farklı odalar için farklı halı renkleri seçmek için de geçerlidir. Çocuklarınızın genellikle vakit geçirmediği ve yaya trafiğinin az olduğu ebeveyn yatak odanızda açık bir renk özellikle beyaz halı harika görünebilir, ancak koridorlar, oyun odaları ve çocuk yatak odaları gibi yoğun kullanım alanları için muhtemelen iyi bir fikir değildir.

Beyaz Halının Dezavantajları

Daha önce de belirttiğimiz gibi beyaz halının en büyük dezavantajı, üzerinde her şeyi görebilmenizdir. Daha sık genel temizliğe ihtiyaç duyar. Özellikle çocuklu ve evcil hayvanlı bir eviniz varsa beyaz halı tercih etmeniz gereken son halı olmalıdır.

Beyaz Halının Avantajları

Evinizde standart beyaz halı kullanmanın birkaç artısı vardır. Bir numaralı avantajı, dışarı çıkıp yedek parça / yama satın alabilmenizdir. Bu, özellikle çıkmayan bir lekeniz varsa faydalıdır. Bu, üzerinde herhangi bir leke olmadan tekrar güzel görünümlü halıya sahip olabileceğiniz anlamına gelir ve tamamen değiştirmeniz gerekmez. Buna yıllar içinde meydana gelebilecek yanıklar ve diğer aksilikler dahildir. Ayrıca beyaz halı ile renginden dolayı daha geniş bir yelpazede leke çıkarıcılar kullanabilirsiniz.

Beyaz Halı Alırken Oda Trafiğini Düşünün

Dikkate alınması gereken en önemli şeylerden biri, odada ne tür bir trafik ve aktivite olacağıdır. Halının üzerinde yürüyen bir sürü insan olacak mı? Çocuklar veya evcil hayvanlar o odada sıklıkla olacak mı? Bu faktörlerden herhangi biri halının aşınmasını hızlandıracak ve dökülme veya leke olasılığını artıracaktır. Koyu renkler veya daha koyu nötrler (ten rengi veya kahverengi gibi), lekelerin görünürlüğünü en aza indirmeye ve halınızın daha uzun süre daha yeni görünmesini sağlamaya yardımcı olabilir. Beyaz bir halı, koyu renklerden daha hızlı ve daha kolay aşınma ve yıpranma gösterecektir.

Odanın Tarzını Düşünün.

Odanın tarzına ve kişiliğine uygun bir renk seçmelisiniz. Halılar, seçtiğiniz renge ve tasarıma göre evinizde odak noktası görevi gören cesur tasarımlara sahip olabilir. Daha sade, doğal bir görünüme sahip odalar için beyaz, ten rengi, kirli beyaz veya gri gibi nötr renkler tercih edilebilir. Ferah bir alan sağlamak istiyorsanız tabii ki de en doğru renk seçeneği beyazdır.

Halı Örneklerini Kullanın.

Bir karar vermeden önce, en sevdiğiniz halı renklerinin örneklerini eve getirdiğinizden emin olun. Bazen evinizdeki aydınlatma halının mağazada olduğundan daha farklı görünmesini sağlayabilir. Evinizde aydınlatma altındayken hala mükemmel gölge olduğundan emin olmak için her zaman eve bir örnek getirmelisiniz. Eşleştiğinden emin olmak için numuneyi mobilya ve duvar boyası ile de karşılaştırabilirsiniz.

Beyaz Halılar Kullanımda Pratik mi?

Beyaz halı kullanıp kullanmayacağınız aslında yaşam tarzınıza bağlıdır. Halının üzerinde yürümeden önce ayakkabılarınızı çıkarmakta sorun yaşamıyorsanız, beyaz halılar da diğer renkler kadar pratik olabilir. Mesele şu ki, beyaz veya krem ​​renkli bir halının bakımına dikkat etmelisiniz. Düzenli süpürme, beyaz halıların yaşam alanlarınıza yerleştirilmesinin onları rahat bir mesken haline getirmesinin bir başka nedenidir. Bu renkteki halılar, misafir odanız veya çalışma odanız gibi trafiğin az olduğu alanlar için en iyisidir.

Beyaz Halıyı Nerede Kullanmalısınız? 

Misafir odanız veya çalışma odanız için el dokuması beyaz renkli bir halı seçebilirsiniz. Oturma odası veya çamaşır – ütü odası için de yün dokuma ve beyaz pamuklu dokuma halı gibi düz dokumaları tercih edebilirsiniz.

Antrede, mutfakta, yemek odasında ve çocuk odalarında beyaz halı kullanmaktan kaçının çünkü kaos yaratması muhtemel dökülmeler ve lekeler oldukça olasıdır. Beyaz halıdaki lekeyi temizlemek veya silmek için o bölgeye az miktarda beyaz sirke dökün ve temiz bir bezle hafifçe ovalayın. Beyaz halınızı bu şekilde uzun süre parlak tutabilirsiniz. Eğer beyaz halınızın yapısına sirkenin zarar vereceğini düşünürseniz beyaz halınız için farklı temizleyicileri tercih edebilirsiniz. 

Neden Beyaz Halı Seçmelisiniz?

Beyaz veya krem ​​zemin üzerine nötr desenli bir halı, odanız için zahmetsiz bir temel oluşturacaktır. Aynı durum tam tersi için de geçerlidir: kahverengi ya da laminant bir zemin üzerine beyaz renkli halı. Buna ek olarak, herhangi bir renkli dekoratif nesneye dikkat çekmek istiyorsanız, beyaz bir halı o nesne için bir spot ışığı yaratmanıza yardımcı olabilir.

Beyaz ve krem, odaya girdiğinizde rahat ve ferah bir his verebilecek pozitif bir renktir. Ayrıca beyaz ​​arka planlı sade tasarım, çağdaş bir görünüm getirir ve ister oturma odanız, ister yatak odanız olsun, her türlü ortamla iyi uyum sağlar.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.