• Mayıs Ayına Özel Tüm Halılarda 20% İndirim + Sepette Ekstra %5 İndirim

  • Giriş Yap
Whatsapp

2022 Halı Trendleri

20.06.2022

Ev dekorunun vazgeçilmez parçası halılar dekorasyon listesinde her zaman ilk sıralarda olmuştur. Çok eski zamanlardan beri odaların, iç ve dış mekânların ayrılmaz bir parçası oldular. Yüzyıllar önce bile zeminin ve dekorasyonun daha şık görünmesi istendiğinde halı en kolay çare ve en önemli dekorasyon ögesiydi.

Geçtiğimiz yılların modası olan basit bir monokrom halı uzun yıllar herkes tarafından kullanıldı. Ancak zamanla evinizi halı ve kilimlerle şekillendirme fikri yavaş yavaş değişti. Görünen tek halı türünün normal tek renkli görünümlü halılar olduğu günler geride kaldı. Şimdi çok daha moda tasarımlar, dokular, şekiller, renkler ve hatta ipliklerle geliyorlar. Halılar, salonların yanı sıra ev, kurumsal veya ofis alanlarında da farklı köşeler düşünülerek tasarlanıyor. Bu endüstrinin büyüdüğü ve geliştiği büyüklük hayal edilemez ama aynı zamanda inanılmaz.

Bu yeniçağ kilim ve halıları büyük ilgi gördü. Bu nedenle biz de 2022 halı trendlerine göz atmayı önceliğimiz haline getirdik. Modern kilim ve halılar, sınıf ve konfor ile eş anlamlıdır. Herhangi bir uygun alanı organik olarak tamamlayabilecek bir incelik duygusuna sahiptirler. Ayrıca 2022 halı trendi ölçü, amaç ve modern his gibi birçok faktörü içerecek. Bu blogda, sizi 2022'nin merakla beklenen modern halı trendlerine götüreceğiz. Bu kılavuz, bu trendlerin farklı alanlarını ve bunları alanınızı dekore etmek ve yükseltmek için nasıl kullanabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacak.

2022'nin Modern Halı Trendlerini Anlamak

2022 yılı, şimdiye kadar ki en çarpıcı halı trendlerinden bazılarını sergileyecek. Bu trendler bize bir odada yaratılmak istenen ambiyans ve estetik konusunda daha dikkatli olmayı öğretecek. Ev dekorunun anlamını tamamen yeniden şekillendirecek. O halde gelin 2022 halı trendlerine derin bir dalış yapalım ve bu yılın modasını daha dikkatli inceleyelim:

1. Toprak Tonlarında, Doğal veya Organik Malzemeli Halılar

Toprak tonlarında renkler, oda için sıcak bir ortam yaratır. Bu halılar yün, keten veya pamuk gibi doğal tekstillerle birleştirildiğinde çarpıcı bir izlenim bırakıyor. Konfor ve sıcaklık sağladıkları için misafirlere oldukça davetkâr görünüyorlar. Ayrıca bu halılar, doğal renklerin organik kumaşlarla güvenilir kombinasyonu sayesinde son derece dayanıklıdır. Yoğun trafiğe karşı dayanıklı olmakla birlikte kumaşlarının ve renklerinin bozulmasını engellerler.

Birçok iç mimar, genellikle sıcak ve toprak tonlarını kullanma eğilimi göstermiştir. Onlar da gri, kahverengi, bej gibi renklerin halılar için mükemmel renk seçenekleri olduğuna inanıyorlar. Salon ve çalışma odası gibi yoğun trafik alanlarına yerleştirmek adına harika oldukları için çoğunlukla yün, pamuk, sisal gibi doğal tekstilleri tavsiye ederler.

Sürdürülebilirliğin değeri yavaş yavaş büyük önem kazanıyor. 2022 halı trendi dayanıklılık ve güzelliğin korunması ile ilgili olduğu kadar sürdürülebilirliğe da dayalıdır.

2. Cesur ve Canlı Temalı Halılar

Halıya kendi karakterinizi ve ruh halinizi yansıtmak ister misiniz? O zaman şüphesiz cesur ve canlı olmanız gerekir. “Şevkli tema” 2022'de büyük yankı uyandıracak. Milenyum kuşağı her zaman trende ayak uydurmak istiyor. Kararlı, doğal ve sıcak görünümlü halılar sonsuza kadar şık bir seçim olarak kalacak. Ancak 2022, halı trendlerine bir yenilik duygusu getirecek. Ayrıca odaya veya belirli bir alana yerleştirildiklerinde yüksek enerjiye neden olacaktır. Buna ek olarak, cesur seçimler yapmak, evde veya işte alanınızı dekore etme şeklinizle kişiliğinizi örtüştürmenin harika bir yoludur. Sadece zeminleri değil, renkli ve canlı şekillere sahip halıları duvarda ve merdiven boyunca bir enstalasyon gibi yerleştirebilirsiniz.

Zeminlere ve duvarlara koyu renkler yerleştirmek konusunda biraz tereddütlü olabilirsiniz. Bu ilginç dekoru gerçekleştirmenin en iyi yolu, canlı halıları canlı mobilyalarla eşleştirmek. Muhteşem bir kombinasyon ve herhangi bir alanın en iyi yönlerini ortaya çıkaracak.

3. Çeşitli Desenlerdeki Halılar

Birbirini tamamlayan renk ve desenler, ev dekorunun en hafife alınan biçimlerinden biridir. Ancak 2022, onu yeni bir şekilde tanıtacak. Doğru renk şeması ve desen seçimi ile en modern ev dekorunu yaratabileceksiniz. Bu trend, yer ve duvardan duvara halıları içerecek. Her ikisi de desenlerle güzelce dekore edilmelidir. Fikir, farklı desenleri karıştırıp eşleştirmek ve bunları aynı alana yerleştirmek olacaktır. Ayrıca desenli perdeler asarak odaya daha fazla karakter katmayı da içerecektir.

Mekânınızın her yerine desenler yerleştirmek istiyorsanız bej, krem, şeftali veya beyaz gibi ince tonlarda mobilyalar tercih edin. Bu, odanızda zıt bir etki yaratacaktır. Öte yandan duvarlarınızı sade tutmak istiyorsanız desenli mobilyalara da yer verebilirsiniz.

4. Bakımı ve Temizliği Kolay Halılar

Bakımı kolay dekor parçaları aramak her zaman en ideal olanıdır. 2022 yılı, pratik bir yaşam tarzı seçmekle ilgili olacak. Mükemmel performansa sahip ve hem bakım hem de görünümü kolayca dengeleyebilen halıları içerecek. Bu nedenle, trend yıkanabilir halı kullanımına vurgu yapacak. Bu, minimum temizlik çabası gerektirir ve her tür alan için kullanılabilir. Yaşam alanlarından banyolara kadar tüm bu mekânlar için yıkanabilir halı çeşitleri bulunmaktadır. Nötr desenlere ve farklı hav yüksekliklerine sahip halıların kullanılması tavsiye edilir. Bu tür halılar, herhangi bir odanın görünümünü iyileştirmede mükemmel bir tasarıma ve mükemmel performansa sahiptir.

Birçok iç mimar, yıkanabilir halı kullanmanın önümüzdeki yıllarda daha da artacağını öngörüyor. Bu sadece bir trend değil, sorunsuz ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı yaşamanın yeni bir yolu.

5. Vintage Halılar

2022'de geleneksel halıları bir kenara bırakın ve vintage halıları tercih edin. Vintage halılar, bu yılın halı trendleri arasında en gözde seçeneklerden. Odaya retro bir hava verir ve görsel olarak da oldukça ilgi çekicilerdir. Vintage halılar hem yüksek hem de sessiz tonlarda olabilir. Merdiven boyunca kurulum için harikalar. Bu halılar eski ve modern görünümün muhteşem bir şekilde bir araya gelmesine öncülük eder. Yumuşak tonlara sahip vintage halılar, küçük odalar için mükemmeldir. Bu tarz odaları ferah gösterirler.

Ayrıca koyu tonlu olanlar yemek odası ve oturma odası gibi mekânlar için idealdir. Şüphesiz 2022 halı trendinde vintage halılar büyük beğeni toplayacak. Odadaki diğer dekor parçalarının tasarımını ve havasını gölgede bırakmadan herhangi bir alanın görünümünü vurgulayacaktır.

6. Halı Üzerinde Jüt Kilimler

Evinizde duvardan duvara halı olması, birkaç noktaya kilim de dâhil edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Doğru uygulandığında, halının üzerine bir jüt kilim yerleştirmek, ekstra doku eklemenin veya eski halıyı güncellemenin harika bir yoludur.

Güzel bir boho tarzı jüt kilim, ten rengi halıyı ya da uygun olan diğer renklerdeki halıları modernize etmeye ve alana çok fazla kişilik katmaya yardımcı olur. Halınızı tamamen değiştirmek yerine onu tamamlayan bir halı veya kilim seçmek hem daha büyük masraftan kurtaracak hem de evinize modern yeni bir soluk getirecek.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.